Ši silkė su kečupu ir garstyčiomis tampa tikra žvaigžde, pateikiamas receptas, kurį būtina išbandyti

Paskelbė Lina Snarskienė
Paskelbta

Ši silkė su kečupu ir garstyčiomis tampa tikra žvaigžde, pateikiamas receptas, kurį būtina išbandyti

Klasikinė silkė su svogūnais ir aliejumi nieko nebenustebina – tai tiesiog įprasta užkanda, kuri dažniausiai pasirodo ant stalo be ypatingų emocijų. Tačiau yra paprastas, bet itin išraiškingas būdas atgaivinti šį patiekalą ir padaryti jį tuo, apie kurį svečiai dar ilgai kalbės.

Šio recepto išskirtinumas – tai padažo tekstūra ir skonis. Jis ruošiamas iš švelnaus pomidorų pagrindo, kuris ne tik suteikia sodrumo, bet ir sukuria švelniai saldų, bet tuo pačiu ir pikantišką skonį.

Dėl džiovintų prieskonių, lauro lapų, kvapniojo ir juodųjų pipirų, atsiranda klasikinė marinuotos žuvies nata, tačiau viskas pateikta netikėtai gaiviai. O Dižono garstyčios, kurios įmaišomos į padažą, suteikia subtilų, beveik nematomą, bet itin svarbų charakterį.

Seni nauji skoniai

Toks receptas – tai lyg nedidelė virtuvinė revoliucija. Atrodo pažįstama, bet kiekvienas kąsnis stebina. O svarbiausia – viskas labai paprasta, be jokių sudėtingų produktų ar technikų. Būtent todėl ši silkė ir tampa žvaigžde – ne per jėgą, o per skonį. 

Reikės:

  • 700 g silkių filė (sūdyta arba šviežia)
  • 200 g švelnaus kečupo
  • 150 ml vandens
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 3 valgomieji šaukštai saulėgrąžų aliejaus
  • 3 lauro lapai
  • 3 kvapniojo pipiro grūdeliai
  • 5 juodieji pipirai grūdeliais
  • 1 valgomasis šaukštas obuolių acto
  • 1 valgomasis šaukštas Dižono garstyčių
  • 2 vidutinio dydžio svogūnai

Pirmiausia pasiruoškite žuvį – jei naudojate jau sūdytą filė, ją tiesiog supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Jeigu silkė pasirodo per sūri, palaikykite ją apie valandą vandenyje arba piene – taip skonis taps švelnesnis.

Tuomet pereikite prie pagrindinio etapo – padažo virimo. Nedidelėje puode sumaišykite kečupą, vandenį, aliejų, actą, garstyčias, cukrų, druską ir visus prieskonius. Užvirinkite ir virkite apie dvi minutes, kad visi kvapai susilietų į vieną visumą. Po to marinatas turi visiškai atvėsti – negalima užpilti karšto.

Kol marinatas aušta, pasiruoškite indą – geriausia naudoti stiklinius indus arba sandarias dėžutes. Dėkite sluoksniais silkės gabalėlius ir svogūnų žiedus. Kuo daugiau sluoksnių, tuo tolygiau pasiskirstys skoniai.

Kai tik marinatas atvėsta, užpilkite juo žuvį ir svogūnus. Uždenkite ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 24 valandoms. Būtent per šį laiką silkė įgauna visą skonio gylį – tampa nepaprastai minkšta, subtili, ir išraiškinga.

Patiekite šaltą. Geriausiai dera su rieke šviežios juodos duonos arba šiltomis virtomis bulvėmis. Tačiau drąsiai galima patiekti ir kaip savarankišką užkandą – ji pakankamai išraiškinga, kad atlaikytų net ir sotų vaišių stalą.

Toks receptas – tai lyg nedidelė virtuvinė revoliucija. Atrodo pažįstama, bet kiekvienas kąsnis stebina. O svarbiausia – viskas labai paprasta, be jokių sudėtingų produktų ar technikų. Būtent todėl ši silkė ir tampa žvaigžde – ne per jėgą, o per skonį.

Temos: Receptai
Ar patiko šis įrašas?
 

Rašau apie sodininkystę, gamtą ir gyvenimą. Tai temos, kurios man artimos širdžiai ir šaknims. Tikiu, kad augalai moko mus kantrybės, cikliškumo ir ryšio su pasauliu, todėl savo tekstais stengiuosi ne tik dalintis žiniomis, bet ir įkvėpti gyventi lėčiau, sąmoningiau, arčiau žemės.

0 komentarų

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas