Tobulas skanėstas be rūpesčių: ananasų deserto receptas per 10 minučių, kuris nustebins visą šeimą

Paskelbė Lina Snarskienė
Paskelbta

Tobulas skanėstas be rūpesčių: ananasų deserto receptas per 10 minučių, kuris nustebins visą šeimą

Kartais norisi ko nors saldaus, bet visiškai nesinori stovėti prie viryklės valandų valandas. Tokiais atvejais puikiai tinka lengvi desertai, kuriems nereikia daug produktų ar ypatingų įgūdžių. Šis receptas su ananasais yra būtent toks. Jis ne tik greitai paruošiamas, bet ir išsiskiria gaiviu, tropiniu skoniu, kuris patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams.

Jūs galite paruošti šį skanėstą vos per 10-12 minučių, o tada leisti jam sustingti šaldytuve. Rezultatas – minkštas, kreminis ir aromatingas desertas su lengvu šokolado atspalviu bei saldžiarūgščiais ananasais. Tai tikras vasariško stalo akcentas, kuris puikiai tiks ne tik šeimos pietums, bet ir svečių vaišėms.

Įspūdis garantuotas – paprasti ingredientai virsta desertu, kurio išvaizda ir skonis primena profesionalų konditerių darbus. Jums tereikia kelių minučių darbo ir šiek tiek kantrybės, kol desertas sustings šaldytuve.

Kokie ingredientai reikalingi

Šiam receptui reikia visai nedaug produktų. Jums prireiks:

  • 300 g pieno
  • 3 kiaušinių trynių
  • 70 g cukraus
  • 10 g vanilinio cukraus
  • 350 g 15 % riebumo grietinės
  • 20 g želatinos
  • 1-3 šaukštų kakavos (priklausomai nuo to, kiek stipraus skonio norite)
  • 200 g šviežių arba konservuotų ananasų

Visų pirma, 100 g pieno reikia supilti ant želatinos ir palikti, kad ji išbrinktų. Tuo metu į nedidelį puodą sudėkite trynius ir sumaišykite su cukrumi. Įpilkite likusį pieną, suberkite kakavą, viską gerai išplakite ir dėkite kaitintis ant ugnies.

Labai svarbu nuolat maišyti masę, kad ji neprisviltų. Kai tik pradeda kilti pirmieji burbuliukai, puodą nuimkite nuo ugnies. Tada įmaišykite vanilinį cukrų, grietinę bei išbrinkusią želatiną. Masę reikia maišyti tol, kol ji taps visiškai vientisa.

Paruoštą kremą supilkite į formą arba stiklines, įdėkite gabalėlių ananaso ir dėkite į šaldytuvą. Sustingti paprastai užtenka 1-2 valandų, todėl šį desertą galite drąsiai gaminti prieš pietus, o jau vakare džiaugtis gardžiu rezultatu.

Gaivus skonis ir tobula tekstūra

Šis desertas yra lengvas, purus ir gaivus. Kakavos suteikiamas šokoladinis poskonis puikiai dera su rūgštelę turinčiais ananasais, o grietinė su želatina užtikrina švelnią, kreminę tekstūrą. Skonis primena klasikinį pudingą, bet su egzotišku vaisių akcentu, kuris iškart nuteikia vasariškai.

Tokį desertą galima patiekti tiek kaip paprastą kasdienį skanėstą, tiek kaip šventinį saldumyną. Jei norite įspūdingesnio varianto, ant viršaus užberkite tarkuoto šokolado arba šiek tiek skrudintų riešutų.

Temos: Receptai
Ar patiko šis įrašas?
 

Rašau apie sodininkystę, gamtą ir gyvenimą. Tai temos, kurios man artimos širdžiai ir šaknims. Tikiu, kad augalai moko mus kantrybės, cikliškumo ir ryšio su pasauliu, todėl savo tekstais stengiuosi ne tik dalintis žiniomis, bet ir įkvėpti gyventi lėčiau, sąmoningiau, arčiau žemės.

0 komentarų

Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!

Prašome prisijungti

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas