Septynios minutės ir vakarienė ant stalo: šios salotos nustebini net pačius didžiausius skeptikus

Paskelbė Lina Snarskienė
Paskelbta

Septynios minutės ir vakarienė ant stalo: šios salotos nustebini net pačius didžiausius skeptikus

Greitai paruošiami patiekalai vis dažniau tampa išsigelbėjimu užimtiems žmonėms. Kai norisi lengvo, maistingo ir gaivaus patiekalo, bet virtuvėje neturite laiko ilgam gaminimui, paprastas salotų receptas gali tapti puikiu sprendimu. Šis konkretus variantas išpopuliarėjo dėl savo paprastumo, universalių ingredientų ir itin trumpo paruošimo laiko.

Vos per septynias minutes galite paruošti sotų ir subalansuotą patiekalą, kuriame derėja baltymai, daržovės ir malonus pikantiškumas. Tokios salotos tinka pietums, vakarienei ar net svečiams, kai reikia kažko greito ir patikimo. Be to, receptui nereikia jokių įmantrių produktų – viskas, ko reikia, dažniausiai jau yra jūsų šaldytuve.

Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori sutaupyti laiko, tačiau nenori aukoti skonio. Žemiau rasite išsamiai perrašytą receptą, atitinkantį jūsų taisykles, kartu su patarimais, kaip šias salotas pritaikyti pagal individualius poreikius.

Ingredientai ir maistinė vertė

Norint paruošti šias salotas, reikia vos kelių produktų, kuriuos daugelis turi namuose. Pagrindą sudaro daržovės, liesa vištiena ir nedidelis kiekis padažo, suteikiančio salotoms pikantiškumo ir vientisumo.

Reikalingi ingredientai:

  • 200 g agurkų
  • 200 g virto vištienos filė
  • 200 g saldžiosios paprikos
  • 200 g konservuotų kukurūzų
  • 2 valg. šaukštai majonezo
  • 2 arbat. šaukšteliai grūdėtųjų garstyčių
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Šimtas gramų šių salotų turi: 86 kcal, 9 g baltymų, 2,4 g riebalų, 6,8 g angliavandenių. Tokia maistinė sudėtis leidžia salotas priskirti prie lengvų, bet sočių patiekalų. Dėl vištienos jos suteikia pakankamai baltymų, o daržovės papildo skaidulomis ir vitaminais.

Paruošimas: nuo pjaustymo iki patiekimo

Salotų gamybos procesas yra labai paprastas, todėl patiekalą galima paruošti net skubant. Pirmiausia svarbu pasiruošti daržoves ir mėsą, kad viskas būtų tvarkinga ir lengva sumaišyti.

Pirmiausia supjaustykite saldžiąją papriką plonomis juostelėmis. Agurkus supjaustykite tokio pat dydžio juostelėmis, kad salotų tekstūra būtų tolygi. Virtą vištienos filė suplėšykite arba supjaustykite gabalėliais. Į dubenį suberkite kukurūzus, prieš tai nusunkę skystį. Viską sudėkite į vieną indą ir lengvai išmaišykite.

Tada pereikite prie padažo. Tai paprastas, bet labai skonį pagerinantis derinys. Majonezas suteikia kremiškumo, o grūdėtos garstyčios – malonų aitrumą ir aromatą. Sumaišykite padažą atskirame indelyje ir tik tada supilkite ant salotų.

Kai viską sujungsite, išmaišykite, tačiau venkite per daug spausti ar trinti ingredientų, kad salotos išliktų gaivios. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Temos: Receptai
Ar patiko šis įrašas?
 

Rašau apie sodininkystę, gamtą ir gyvenimą. Tai temos, kurios man artimos širdžiai ir šaknims. Tikiu, kad augalai moko mus kantrybės, cikliškumo ir ryšio su pasauliu, todėl savo tekstais stengiuosi ne tik dalintis žiniomis, bet ir įkvėpti gyventi lėčiau, sąmoningiau, arčiau žemės.

0 komentarų

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas