VW ruošiasi įspūdingam „Golf“ serijos jubiliejui: jau netrukus debiutuos naujas modelis, kuris bus aprūpintas benzininiu varikliu

Lukas Snarskis

2023-12-28, 15:31

0 komentarų

Vokietijos automobilių gamintojas „Volkswagen“ dar 1974 metais pristatė pirmąjį „Golf“ automobilio modelį, kuris sukėlė tikrą revoliuciją rinkoje. 2024 metais ši legendinė ir daugelio lietuvių pamilta serija minės 50 metų jubiliejų, o tuo pačiu ruošiasi ir dar vienai transformacijai.

VW ruošiasi įspūdingam „Golf“ serijos jubiliejui: jau netrukus debiutuos naujas modelis, kuris bus aprūpintas benzininiu varikliu

„Volkswagen“ atstovai atskleidė, jog ruošiasi pristatyti atnaujintą „Golf“ modelį, o jo debiuto laukiama jau artimiausiu metu. Pranešama, jog tai bus paskutinė serija, kuri dar turės ir benzinu varomą modelį. 2030 metais yra numatyta pristatyti ir devintos kartos „Volkwagen Golf“ modelį, tačiau šis jau bus prieinamas tik kaip visiškai elektrinis.

2024 metais pasirodantis aštuntos kartos „Volkswagen Golf“ variantas žada daugybė patobulinimų - nauja išvaizda, nauji jėgos agregatai ir naujos informacinės ir pramoginės sistemos. Gamintojas ketina atnaujinti bene visus komponentus, kuriuos privalo, jei nori išlaikyti didelę rinkos dalį. Deja, tačiau VW neatskleidė daug detalių apie ruošiamą naująją versiją.

„Volkswagen“ prekinio ženklo vadovas Thomasas Schaferis jau patvirtino, kad bendrovė neketina investuoti į naujos kartos vidaus degimo variklius „Golf“ automobiliuose po to, kai dabartinė versija baigs savo gyvavimo ciklą. Šis sprendimas puikiai atspindi VW tikslą pereiti nuo tradicinių vidaus degimo variklių prie ekonomiškai efektyvaus elektromobilių kūrimo.

Reikėtų nepamiršti ir itin ambicingų „Volkswagen“ planų. Vokietijos automobilių milžinė dar iki 2030 metų nori pasiekti itin aukštų tikslų – 80 proc. Europoje bei 55 proc. JAV rinkose parduodamų automobilių turėtų būti aprūpinti elektriniais varikliais. Žinoma, tokius tikslus įtakoja ir besikeičianti rinka.

Verta pastebėti ir tai, jog „Volkswagen“ neturi plano nutraukti „Golf“ serijos automobilių kūrimo. Nors jau kuris laikas sklandė kalbos apie planus atsisakyti šios linijos, kuomet bus nutraukta transporto priemonių su vidaus degimo varikliais gamyba, tačiau tai nėra tiesa. T.Schaferis užsiminė apie naują elektrinį „Golf“ variantą, kuris galėtų būti pristatytas iki 2028 metų.

Šiuo žingsniu siekiama išsaugoti su „Golf“ vardu siejamą prekės ženklo vertę, kurią atpažįsta milijonai „Volkswagen“ entuziastų visame pasaulyje. Manoma, kad elektrinis šios serijos modelis gali būti kažkiek panašus į koncepcinį „Id.2all“ variantą, kuriame jau buvo panaudota ir keletas „Golf“ linijos elementų.

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas