F1 komandų vadovai išrinko geriausių lenktynininkų dešimtuką: viršūnėje – M.Verstappenas, F.Alonso užfiksavo didžiausią kilimą reitinge

Lukas Snarskis

2023-12-29, 14:15 (atnaujinta 2024-06-03, 11:45)

0 komentarų

2023 metų „Formulės 1“ sezonas buvo pažymėtas gausybe rekordų ir tiesiog įspūdingu Maxo Verstappeno ir „Red Bull“ dominavimu. Komanda 2023 metais laimėjo beveik visas lenktynes ir užtikrintai iškovojo ne tik pirmąsias dvi vietas lenktynininkų įskaitoje, bet ir konstruktorių taurę.

F1 komandų vadovai išrinko geriausių lenktynininkų dešimtuką: viršūnėje – M.Verstappenas, F.Alonso užfiksavo didžiausią kilimą reitinge

Komandos jau ruošiasi artėjančiam 2024 metų sezonui, o gerbėjai su nekantrumu laukia pirmųjų bolidų pristatymų, apie ką plačiau skaityti galite paspaudę čia. Pasibaigus 2023 metų F1 čempionatui – visų komandų vadovai balsavo už geriausius „Formulės 1“ lenktynininkus.

Jau šeštus metus iš eilės „Formulės 1“ komandų vadovai rinko geriausius praėjusio sezono vairuotojus. Portalo F1.com surengtoje apklausoje, kaip ir įprasta, dalyvavo kiekvienos ekipos vadovas, kuris turėjo anonimiškai sudaryti 10 geriausių lenktynininkų sąrašą.

Tuomet jie buvo sudėlioti pagal dabartinę F1 taškų skaičiavimo sistemą, pagal kurią geriausias kiekvieno sąrašo vairuotojas gauna 25 taškus, o už 10-ąją vietą - vieną tašką. Po to jie buvo sujungti ir sudarytas reitingas. Nesunku nuspėti, jog geriausiu ir vėl buvo išrinktas trečią čempiono titulą iškovojęs „Red Bull“ pilotas Maxas Verstappenas.

Olandas šio sezono metu iškovojo 19 pergalių ir pasiekė 12 pole pozicijų bei užtikrintai tapo „Formulės 1“ čempionu, o tuo pačiu padėjo ir „Red Bull“ ekipai iškovoti konstruktorių taurę.

Antroje reitingo vietoje atsidūrė „Aston Martin“ atstovas Fernando Alonso. Po 2022 metų sezono ispanas buvo reitinguojamas tik aštuntoje pozicijoje, o tai yra didžiausias šuolis į viršų, žvelgiant į F1 komandų vadovų balsus. Trečioje vietoje – „McLaren“ lenktynininkas Lando Norrisas, ketvirtoje – „Ferrari“ ekipai atstovaujantis Charlesas Leclercas.

„Formulės 1“ komandų vadovų sudarytas geriausiųjų dešimtukas atrodo taip:

  1. Maxas Verstappenas (pozicija nepakito)
  2. Fernando Alonso (+6 pozicijos)
  3. Lando Norris (+3 pozicijos)
  4. Charlesas Leclercas (-2 pozicijos)
  5. Lewisas Hamiltonas (-1 pozicija)
  6. Carlosas Sainzas (+1 pozicija)
  7. Oscaras Piastri (debiutas)
  8. Alexas Albonas (debiutas)
  9. George‘as Russellas (-6 pozicijos)
  10. Sergio Perezas (-5 pozicijos)

Kaip vertinate tokį F1 komandų vadovų sudarytą dešimtuką? Ar sutinkate su pateikiamais rezultatais ar vis dėlto kai kuriuos lenktynininkus būtumėte įvertinę geriau ar prasčiau?

0 komentarų

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas