Prisijunkite
Prisijunkite
Baltagūžis kopūstas dažnai siejamas su tradiciniais sunkiais patiekalais – balandėliais, troškiniais ar žieminėmis sriubomis. Tačiau šią daržovę galima puikiai pritaikyti ir vasariškesnėse, lengvesnėse bei visiškai be mėsos receptuose. Vienas iš netikėčiausių būdų – gardūs, traškūs kotletai, kuriuos drąsiai galima siūlyti ir tiems, kurie mėgsta mėsą.
Šie kotletai tampa puikiu pasirinkimu tiems, kurie nori maitintis lengviau, bet vis tiek nori ant stalo pamatyti kažką sotaus, traškaus bei skanaus. Receptas labai paprastas, produktai – pigūs ir prieinami, o rezultatas nepalieka abejingų.
Be to, tokie kotletai puikiai dera su įvairiais garnyrais – bulvių koše, šviežiomis daržovėmis ar net jogurtiniu padažu. Jie gali tapti pagrindiniu patiekalu net ir tiems, kurie iki šiol abejojo, ar be mėsos galima sočiai pavalgyti.
Kokie produktai reikalingi kotletams iš kopūsto
Jeigu norisi į savo virtuvę įnešti truputį naujovių ir išbandyti patiekalą, kuris atstotų įprastus mėsos kotletus, šis receptas kaip tik tam. Kopūstų kotletai ne tik sotūs, bet ir labai paprastai pagaminami.
Tam reikės kelių ingredientų, kuriuos tikrai ras kiekvienas savo virtuvėje:
Be šių produktų dar reikės džiūvėsėlių kotletams apvolioti ir aliejaus kepimui. Geriausia rinktis rapsų aliejų, bet galima išbandyti ir kokosų, jei norisi subtilaus egzotiško aromato.
Kaip tinkamai paruošti kotletus iš kopūsto
Visų pirma reikia kopūstą smulkiai supjaustyti, kad lengviau išvirtų ir tolygiai suminkštėtų. Jį verta virti lengvai pasūdytame vandenyje apie dešimt minučių – būtent tiek pakanka, kad kopūstas suminkštėtų, bet neprarastų skonio. Vėliau vandenį būtina gerai nupilti, o kopūstą palikti atvėsti.
Kai kopūstas atvėsta, jį reikėtų labai smulkiai sukapoti peiliu arba permalti mėsmale – tai priklauso nuo to, kokios tekstūros norisi. Svarbu nepamiršti masę gerai nuspausti, nes perteklinė drėgmė gali pakenkti galutiniam rezultatui. Svogūnai nulupami, supjaustomi smulkiais kubeliais ir apkepinami svieste su trupučiu aliejaus, kol įgauna gražią auksinę spalvą. Kepintus svogūnus reikėtų sumaišyti su atvėsintu, susmulkintu kopūstu.
Į šią masę įtarkuoti fermentinį sūrį, įmušti kiaušinius, įberti manų kruopų, druskos bei pipirų. Viską kruopščiai sumaišyti, kol susiformuos vientisa, formuojama masė. Iš paruoštos masės suformuojami kotletai, apvoliojami džiūvėsėliuose. Kepami įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
Kodėl verta išbandyti šį receptą
Šie kopūstų kotletai patiks ne tik vegetarams. Jie gali tapti puikiu sprendimu tuomet, kai norisi kažko lengvesnio, bet vis dar sotaus. Be to, jų skonis maloniai nustebina net ir mėsos mėgėjus – sūris, kepti svogūnai ir manų kruopos puikiai sujungia ingredientus į minkštą, bet traškų viduje kotletą.
Kopūstai yra puikus skaidulų šaltinis, todėl šis patiekalas ne tik skanus, bet ir naudingas virškinimui. Jei šalia patiekti daržovių ar šviežių salotų, gaunasi tobulas vasariškas pietų ar vakarienės variantas.
Tokie kotletai taip pat gali būti ruošiami didesniu kiekiu ir šaldomi. Vėliau tereiks išsiimti, pakepti ar pašildyti orkaitėje ir vėl mėgautis šiltu, gardžiu maistu be papildomo vargo.
Šis paprastas, nebrangus receptas tik dar kartą įrodo, kad net ir iš įprastų ingredientų galima paruošti patiekalą, kuris patiks visai šeimai. Verta išbandyti ir nustebinti net skeptiškai nusiteikusius namiškius.
0 komentarų
Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!
Prašome prisijungti