Prisijunkite
Prisijunkite
Vyšnių ruošimas desertams ar konservavimui dažnai tampa tikru išbandymu. Atrodo, kiekvienas, bent kartą bandęs išimti vyšnių kauliukus peiliu, žino, kiek tai reikalauja kantrybės. Sultys bėga, viskas aplinkui nusidažo raudonai, o rankos greitai pavargsta.
Laimei, egzistuoja paprastas būdas, kurį įgyvendinti galima su priemone, esančia beveik kiekvienuose namuose. Ne visi žino, tačiau tam, kad greitai pašalintumėte vyšnių kauliukus, visai nebūtina turėti specialų įrankį. Užtenka paprasto metalinio šiaudelio.
Tai metodas, kuris leidžia greitai ir be vargo pasiruošti vyšnias uogienėms, pyragams ar net naminėms trauktinėms. Šis būdas ne tik pagreitins darbą, bet ir leis pamiršti apie netvarką virtuvėje bei rankas, dažytas sultimis.
Kodėl verta plauti vyšnias prieš išimant kauliukus?
Daugelis, net ir turintys nuosavus sodus, neskiria pakankamai dėmesio vaisių plovimui prieš ruošiant juos konservavimui ar valgymui. Tiek turguje, tiek prekybos centruose pirktos uogos gali turėti įvairių nešvarumų, likusių nuo žemės, lietaus ar net transportavimo. Net iš sodo nuskintos vyšnios gali būti aplipusios dulkėmis, žiedadulkėmis ar vabzdžių pėdsakais.
Plovimas būtinas tam, kad sumažintumėte riziką užteršti maistą bakterijomis, kurios kartais lieka ant vaisių paviršiaus. Ypač, jei vyšnios ruošiamas žaliam vartojimui arba iš jų spaudžiamos sultys. Švariai nuplautos vyšnios ne tik saugesnės, bet ir skanesnės, nes pašalinami visi nereikalingi kvapai ar skoniai.
Tam pakaks šalto tekančio vandens. Lengvai judindami rankas, galite pašalinti visus nešvarumus. Nusausinkite vyšnias ant rankšluosčio – taip jos bus mažiau slidžios, o darbas eis greičiau.
Greičiausias būdas išimti vyšnių kauliukus
Nors internete galima rasti įvairiausių specialių prietaisų vyšnių kauliukams šalinti, dažnai paprasčiausias būdas pasirodo esąs pats veiksmingiausias. Jei virtuvėje turite metalinę šiaudelę gėrimams – turite viską, ko reikia.
Pirmiausia nuplaukite vyšnias, nusausinkite ir pašalinkite kotelius. Pasiruoškite pjaustymo lentelę, kad darbas vyktų stabiliai. Įkiškite šiaudelę į tą vietą, kur buvo kotelis, ir lengvu judesiu stumkite per visą uogą. Kauliukas greitai išlįs iš kitos pusės, o pati vyšnia išliks graži ir nesuspausta.
Šis metodas tinka ir tuo atveju, jei neturite specialaus prietaiso. Jei neturite metalinės šiaudelės, galima naudoti tuščią tušinuko korpusą – svarbiausia, kad jis būtų švarus ir pakankamai siauras. Tokiu būdu vyšnias paruošite kur kas greičiau nei bandydami pjaustyti peiliu. Svarbiausia – mažiau netvarkos, daugiau rezultato.
Ar vyšnias būtina išimti iš kauliukų prieš užšaldant?
Jeigu planuojate vyšnias šaldyti, kyla klausimas – ar verta iš karto pašalinti kauliukus, ar palikti juos, kaip yra? Viskas priklauso nuo to, kam vaisiai bus naudojami ateityje.
Neišimti kauliukai leidžia vyšnioms geriau išlaikyti drėgmę bei skonį. Toks būdas tinka tiems, kas iš vaisių gamins kompotus ar trauktines – kauliukai suteikia šiek tiek migdolų poskonio.
Vis dėlto, jei vyšnios bus naudojamos kepiniams, džemams ar sultims, iš anksto pašalinti kauliukai gerokai palengvins darbą vėliau. Užšaldytos be kauliukų vyšnios užima mažiau vietos, o atšildytos gali būti iškart naudojamos, nereikės vargti su papildomu apdorojimu.
Svarbu atsiminti – šaldytas vyšnias be kauliukų patogu naudoti nedelsiant. Be to, pašalinus kauliukus, išvengsite nemalonių siurprizų burnoje kepdami pyragą ar verdant uogienę.
Paprastas triukas padės sutaupyti laiką
Tiems, kas kasmet ruošia didesnius kiekius vyšnių, šis būdas su šiaudele gali tapti tikru atradimu. Jis ne tik pagreitina procesą, bet ir sumažina netvarkos kiekį virtuvėje.
Vyšnios be kauliukų atrodo tvarkingai, išlieka sultingos, todėl jas vėliau galima naudoti įvairiems kulinariniams eksperimentams. Pamirškite peilius ir beprasmišką vargą – šis triukas jau pamėgtas daugelio šeimininkių. Jeigu reikia, galiu parengti ir visą straipsnį su platesniu receptų ar patarimų sąrašu. Tik duok žinią.
0 komentarų
Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!
Prašome prisijungti