Skanu ir neįtikėtinai paprasta: išbandykite šią naminę paukščių pieno versiją ir pamiršite apie pirktinę

Lina Snarskienė , 2025-07-15, 17:55
0
Skanu ir neįtikėtinai paprasta: išbandykite šią naminę paukščių pieno versiją ir pamiršite apie pirktinę

Neretai vaikystės prisiminimai susiję su saldumynais, kurių slapta ieškodavo beveik kiekvienas smaližius. Vanilinės putos gabalėlis, aplietas kartaus šokolado sluoksniu, iki šiol džiugina ne tik vaikus, bet ir suaugusiuosius. Vietoj pirktinių gaminių verta pasigaminti šį desertą namuose. Tai visai nesudėtinga, o skonis – dar geresnis. Svarbiausia, kad čia nebus perteklinio cukraus ar jokių dirbtinių priedų.

Paukščių pieno desertas gaminamas vos iš keleto paprastų ingredientų. Didelis jo privalumas tas, kad galite patys reguliuoti saldumą, pasirinkti vanilės ar kitą aromatą, taip pat paeksperimentuoti su formomis bei dekoru. Naminė versija ne tik skanesnė, bet ir kur kas natūralesnė. Nors laikyti šį desertą ilgai nepavyks, jis išnyks nuo stalo taip greitai, kad dėl to neverta sukti galvos.

Skanesnis nei iš parduotuvės ir pagaminamas vos per kelias valandas – štai kuo šis receptas patiks tiems, kurie mėgsta ne tik saldumynus, bet ir gaminimą. Jei iki šiol galvojote, kad paukščių pienas būtinai turi būti pirktas, pabandykite šį būdą ir įsitikinsite priešingai.

Kokius ingredientus pasirinkti, kad naminis desertas būtų ypač gardus

Norint pagaminti šį saldumyną, verta skirti dėmesio vanilės ekstraktui. Jis suteikia šiam desertui būdingą kvapą bei skonį. Jei namuose turite vanilės pastos – tinka ir ji. Visai niekas nedraudžia eksperimentuoti su kitais skoniais. Pavyzdžiui, jei patinka kokosai ar vaisiniai aromatai, galima rinktis ir tokius variantus.

Šiam desertui reikės visai nedaug produktų. Norint paruošti pačią pagrindinę vanilinę putą, reikalingi šie ingredientai:

  • 250 ml 30 proc. riebumo grietinėlės;
  • 2 kiaušinių baltymai;
  • 3 šaukštai vandens;
  • 4 šaukštai cukraus pudros;
  • 2 arbatiniai šaukšteliai želatinos;
  • 1 arbatinis šaukštelis natūralaus vanilės ekstrakto.

Šokolado glaistui reikės:

  • 100 g juodojo šokolado;
  • 2 šaukštų kokosų aliejaus.

Pirmiausia želatiną reikia užpilti vandeniu ir palikti, kol išbrinks. Tuomet ją reikia lengvai pašildyti, kol ištirps. Baltymus patartina išplakti iki standžių putų. Atskirai plakama grietinėlė su cukraus pudra ir vanile, kol masė tampa puri.

Abu plaktus sluoksnius atsargiai sumaišyti tarpusavyje ir įmaišyti atvėsintą želatiną. Viską supilti į plokščią indą, išklotą maistine plėvele, ir palikti šaldytuve bent trims valandoms.

Kai masė sustingsta, ją reikia supjaustyti mažais kvadratėliais ar stačiakampiais gabaliukais. Kiekvieną jų pamirkyti šokolade, išlydytame kartu su kokosų aliejumi. Saldainius dar kartą pravartu padėti į šaldytuvą, kol šokolado sluoksnis visiškai sustings.

Kaip pagyvinti šį desertą – papildomos idėjos ir variacijos

Vietoj šokolado glaisto galima rinktis kakavos miltelius. Tiesiog apvoliokite kiekvieną gabaliuką šiek tiek persijotu kakava. Toks variantas bus kiek lengvesnis, bet vis tiek išlaikys švelnų skonį.

Ant viršaus galima uždėti kelis vaisius – pavyzdžiui, avietes ar vyšnias. Jie puikiai subalansuoja saldumą ir suteikia papildomo gaivumo. Kitas variantas – įlašinti šiek tiek vaisių skonio želė ar tiesiog papuošti paruoštą masę prieš ją dedant į šaldytuvą.

Norint išgauti daugiau tekstūros, verta įberti šiek tiek riešutų ar migdolų drožlių. Tai puikiai dera su švelnia grietinėle ir vanilės aromatu. Jei mėgstate kavos skonį, galite į šią masę įmaišyti šaukštelį tirpios kavos, ištirpintos šaukšte vandens. Taip gausite subtilų espresso poskonį.

Toks paukščių pienas tikrai nustebins artimuosius ir taps vienu mėgstamiausių desertų. Viskas priklauso tik nuo vaizduotės – galite kas kartą rinktis vis kitokias detales, kurios suteiks šiam desertui dar daugiau įdomumo.

Rekomenduojame perskaityti ir šiuos tekstus:

Temos: Receptai

Pasidalinkite šiuo įrašu

Ar patiko šis įrašas?
 

0 komentarų

Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!

Prašome prisijungti

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas