Prisijunkite
Prisijunkite
Daugelis žmonių įpratę kepti blynus su pienu, tačiau ne visi gali ar nori jį vartoti. Kita gera naujiena – šių gardžių ir minkštų blynelių paruošimui nereikia nei lašo pieno, nei vandens, nei net kiaušinių. Pakaks vos dviejų produktų, kuriuos beveik visi turi namuose.
Rezultatas išties nustebins: blynai išeis elastingi, minkšti, net trupučio pūkuoti, o skonis primins desertą, kuris skanus net ir be jokio papildomo padažo ar uogienės.
Tai puikus sprendimas tiems, kurių mityboje laktozė neturi vietos arba kurie tiesiog nori kažko naujo, lengvo ir greito. Dėl paprastumo šį receptą greitai įsiminsite, o blynais galėsite mėgautis tiek saldžiu, tiek sotesniu pavidalu.
Ką naudoti vietoje pieno į blynų tešlą?
Tie, kurie bent kartą kepė blynus be pieno, žino, kad vanduo dažnai būna pernelyg skystas, o augalinis gėrimas padeda išgauti gerokai geresnę tekstūrą. Sojų, migdolų, kokoso, ryžių ar avižų gėrimai yra puikūs pieno pakaitalai. Pasirinkimas priklauso nuo to, kokį skonį norėsite išgauti.
Jeigu blynais norisi mėgautis saldžiai, verta rinktis avižų, migdolų ar kokoso gėrimą, kuris natūraliai suteikia salstelėjusį poskonį. Kai kurie jų dar papildyti vanile, cinamonu ar net kakava, todėl blyneliai įgauna subtilaus skonio.
Jei planuojama gaminti nesaldžius blynus, pavyzdžiui, su sūriu, mėsa ar daržovėmis, tinkamiausias bus sojų ar ryžių gėrimas, kuris pasižymi neutralesniu skoniu. Tokiai tešlai verta įberti žiupsnelį druskos.
Be to, sojų gėrimas pagal riebalų kiekį yra artimas pienui, o kokosų gėrimas jo turi dar daugiau. Dėl to su šiais ingredientais iškepti blynai tampa dar minkštesni, elastingesni ir nelinkę plyšti sukant ar lankstant.
Receptas blynam be pieno
Ingredientai:
Pirmiausia persijokite miltus į dubenį, tuomet pilkite pasirinktą augalinį gėrimą. Tešlą gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių ir ji būtų vientisa bei skysta, kaip įprastai blynams.
Palikite tešlą pailsėti 15-20 minučių. Šis žingsnis svarbus, nes padeda išgauti elastingesnę tešlą, kuri geriau kepa ir neplyšta sukant.
Po keliolikos minučių pilkite tešlą ant įkaitintos keptuvės, kurioje jau yra lašo aliejaus. Kepkite ant vidutinės kaitros, kol abi blyno pusės gražiai apskrus ir paruduos.
Šie blynai be pieno puikiai tinka tiek vieni, tiek su įvairiais priedais. Jei kepėte su saldžiu augaliniu gėrimu – derės uogienė, varškė, šokoladinis kremas. Jei pasirinkote sojų ar ryžių gėrimą, puikiai tiks mėsiškas ar daržovinis įdaras.
Kodėl verta išbandyti?
Šis receptas puikiai tinka tiems, kurie vengia laktozės ar nori paprastesnio, natūralesnio deserto. Tokius blynus lengva pritaikyti pagal norimą skonį, jie minkšti, neplyšta ir patiks net mažiesiems šeimos nariams.
Be to, vos du ingredientai reiškia mažiau netvarkos virtuvėje ir greitesnį rezultatą. Jeigu dar nebandėte, lieka tik paragauti. Skonis – gerokai geresnis nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.
0 komentarų
Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!
Prašome prisijungti