Šitaip iškepsite bulves, kurios skonis prilygs laužo bulvėms, traškios, kvapnios ir minkštos viduje

Lina Snarskienė , 2025-07-23, 06:30
0
Šitaip iškepsite bulves, kurios skonis prilygs laužo bulvėms, traškios, kvapnios ir minkštos viduje

Kartais norisi tų paprastų, bet nepakeičiamų skonių, kurie asocijuojasi su vaikyste ar vasaros vakarais prie laužo. Deja, ne visi turi galimybių ar laiko kepti bulves žarijose. Tačiau yra išeitis – namuose keptos orkaitėje bulvės gali būti ne ką prastesnės. Jei žinosite, kaip jas tinkamai paruošti, iškepsite traškias, kvapnias, o viduje – minkštas lyg sviestas.

Tokios bulvės tinka tiek kaip garnyras prie mėsos, tiek kaip pagrindinis patiekalas. Jas galima patiekti su įvairiais padažais, ypač tinka česnakiniai ar švelnūs grietinės pagardai. Tai receptas, kurį galima drąsiai vadinti universaliu ir visada pasiteisinančiu. Panašų skonį kaip laužo bulvės galite pasiekti be didelių pastangų – tereikia laikytis kelių taisyklių.

Net jei iki šiol bulves tiesiog mesdavote ant skardos ir kišote į orkaitę, šį kartą verta įdėti truputį daugiau pastangų. Skonis nustebins – traški plutelė ir tobulas minkštumas viduje garantuotas.

Tinkama temperatūra – pagrindinė paslaptis, kaip iškepti idealias bulves orkaitėje

Kad orkaitėje keptos bulvės būtų tikrai skanios ir traškios, labai svarbu parinkti tinkamą kepimo temperatūrą. Bendra taisyklė paprasta – kuo didesniais gabaliukais pjaustote bulves, tuo aukštesnėje temperatūroje jas kepkite. Taip jos spės apskrusti, bet vidus išliks minkštas ir švelnus.

Dažniausiai rekomenduojama orkaitę įkaitinti iki 200-220 laipsnių Celsijaus. Jei naudojate karšto oro cirkuliacijos funkciją, pakanka ir 190-200 laipsnių. Norint dar geresnio rezultato, prieš kepimą galima bulves trumpai apvirti – taip jos bus ypatingai švelnios viduje.

Svarbu prisiminti ir tai, jog paskutinėmis kepimo minutėmis galima įjungti orkaitės grilio režimą – jis garantuos nepriekaištingai traškią plutelę.

Kaip kepti bulves orkaitėje, kad jos primintų laužo skonį? Paprastas receptas be jokių gudrybių

Kad bulvės būtų tobulo skonio ir konsistencijos, reikia vos kelių paprastų ingredientų. Be bulvių, prireiks aliejaus, česnako ir kelių prieskonių. Jei norite, galite bulves trumpai apvirti – tai suteiks joms dar daugiau švelnumo.

Reikės:

  • 600 g bulvių
  • 3 šaukštų rapsų aliejaus
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1,5 arbatinio šaukštelio saldžios arba aštresnės paprikos
  • 1 arbatinio šaukštelio džiovinto rozmarino

Orkaitę kartu su skarda įkaitinkite iki reikiamos temperatūros. Bulves nuplaukite, nulupkite, supjaustykite vienodais gabaliukais ir, jei norite, trumpai apvirkite. Nusausintas bulves sumaišykite su aliejumi, prieskoniais ir traiškytu česnaku.

Kai skarda įkais, išdėliokite bulves vienu sluoksniu, palikdami tarp jų nedidelius tarpelius. Kepkite 40-50 minučių, kepimo viduryje apverskite, kad vienodai apskrustų iš abiejų pusių. Paskutinėmis 5-7 minutėmis įjunkite grilio funkciją, kad plutelė būtų dar traškesnė.

Patiekite, kaip mėgstate – su mėsa ar tiesiog su česnakiniu padažu

Iškeptos bulvės puikiai tinka prie įvairių mėsos patiekalų, bet taip pat gali tapti skaniu užkandžiu ar pagrindiniu vegetarišku pasirinkimu. Jei mėgstate, pagardinkite jas česnakiniu padažu ar tiesiog mėgaukitės natūraliu, primenančiu laužo kvapą ir skonį. Jei dar nebandėte, verta prisiminti šį paprastą, bet visada pasiteisinantį receptą – tokios orkaitėje keptos bulvės niekada nenuvils.

Rekomenduojame perskaityti ir šiuos tekstus:

Temos: Receptai

Pasidalinkite šiuo įrašu

Ar patiko šis įrašas?
 

0 komentarų

Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!

Prašome prisijungti

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas