Tinginių čeburekai be keptuvės: sunaudosite likučius ir pavalgysite skaniau nei kavinėje, pateikiamas receptas

Lina Snarskienė , 2025-06-20, 05:54
0
Tinginių čeburekai be keptuvės: sunaudosite likučius ir pavalgysite skaniau nei kavinėje, pateikiamas receptas

Ieškote patiekalo, kuris būtų greitas, maistingas ir nekeltų sąžinės graužimo dėl aliejaus pertekliaus? Tuomet šis variantas – kaip tik jums. Šie vadinamieji tinginių čeburekai kepami orkaitėje, o ne verdami riebaluose, todėl tinka tiems, kas rūpinasi sveikata ar tiesiog nori lengvesnio maisto.

Receptas nesudėtingas, o pasiruošimas neužtruks ilgiau nei valandą. Kitas privalumas – lankstumas. Norite mėsos? Puiku. Mėgstate varškės įdarą – jokių kliūčių. Šis patiekalas tinka tiek pietums, tiek vakarienei, o net ir atvėsęs išlieka skanus.

Tai puikus būdas sunaudoti likusias tortilijas ir kartu pagaminti šį tą netikėto. Skonis primena čebureką, bet patiekalo struktūra lengvesnė, o ruoša – švaresnė ir be keptuvės.

Tinginių čeburekai

Reikės:

  • 4 vnt. tortilijų;
  • 400 g vištienos šlaunelių filė faršo;
  • 150 g svogūnų;
  • 10 gramų smulkintų žalumynų ;
  • druskos, pipirų, sezamo – pagal skonį;
  • 40 gramų mocarelos;
  • 1 kiaušinio.

Pirmiausia pasiruoškite faršą. Vištienos šlauneles reikia nuvalyti nuo riebalų ir sumalti kartu su svogūnu. Į šį mišinį įdėkite smulkintų žalumynų, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir viską gerai išmaišykite.

Kiekvieną tortiliją perlenkite pusiau – į vieną jos pusę dėkite mėsos įdarą, išlyginkite. Kraštuose patepkite išplaktu kiaušiniu – tai padės gerai sulipti. Ant įdaro dar galima pabarstyti trupučiu tarkuotos mocarelos.

Užlenkite tortiliją ir tvirtai suspauskite kraštus. Viršų taip pat aptepkite kiaušiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis – tai suteiks ir skonio, ir spalvos.

Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje maždaug 20–25 minutes, kol paviršius taps gražiai auksinis. Po to galite iškart patiekti – skanu tiek šilta, tiek šalta.

Šimtas gramų šio patiekalo turi apie 179 kalorijas, 13 gramų baltymų, 6 gramus riebalų ir 16 gramų angliavandenių. Visa porcija svers apie 870 gramų ir tai puikus patiekalas lengviems pietums ar sotesnei vakarienei.

Rekomenduojame perskaityti ir šiuos tekstus:

Temos: Receptai

Pasidalinkite šiuo įrašu

Ar patiko šis įrašas?
 

0 komentarų

Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!

Prašome prisijungti

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas