Prisijunkite prie Bilis.lt ir mėgaukitės išskirtinėmis galimybėmis. Registruoti vartotojai mato mažiau reklamų, gali rašyti komentarus bei dalyvauti įvairiuose konkursuose!
Tęsdami prisijungimą soc. tinklais jūs automatiškai sutinkate su privatumo politika ir naudojimosi taisyklėmis, kurias rasite paspaudę čia.
Pasakiški rudens skoniai lėkštėje: gardžiausių moliūgų kreminė sriubos receptas, kurio norės visi
Ruduo yra nuostabus metas, kai virtuvėje ima vyrauti šilti, jaukūs aromatai, o ant stalo atsiranda sezoniniai patiekalai. Vienas tikrų rudens favoritų – moliūgų trinta sriuba. Šis patiekalas ne tik sušildo vėsiais vakarais, bet ir suteikia organizmui visą puokštę naudingų medžiagų. Ir visa tai – skoningai bei paprastai.
Moliūgas – ne tik graži daržovė Helovynui ar rudens dekorui. Tai itin maistingas produktas, kupinas vitaminų A, E, C bei skaidulų, todėl šį sezoną jis pelnytai atsiduria kulinarijos dėmesio centre. Daug kas mano, kad iš moliūgo gaminami tik saldūs desertai ar troškiniai, tačiau jis puikiai tinka ir sriuboms, ypač kreminėms.
Siūlome išbandyti kremišką, aromatingą moliūgų sriubos receptą, kurį nesudėtinga pagaminti, o rezultatas – restorano lygio. Šis receptas patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems, o sriubos tekstūra ir skonis tikrai nustebins.
Ingredientai (3–4 porcijoms)
750 g moliūgo (valyto, be sėklų)
3 vidutinės morkos
2 svogūnai
1 česnako galvutė
200 ml 35 % grietinėlės
alyvuogių aliejaus kepimui
Provanso žolelių mišinio
druskos ir pipirų pagal skonį
150 g vyšninių pomidorų
2 daržovių sultinio kubeliai (600 ml vandens)
Pirmiausia paruoškite visas daržoves. Moliūgą nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite stambiais gabalėliais. Morkas nuskuskite ir taip pat supjaustykite. Svogūnus nulupkite ir padalinkite pusiau. Česnako galvutės neskaldykite – kepant ji išliks sultinga, o skonis taps švelnesnis.
Daržoves sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Gausiai apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite Provanso žolelėmis, druska ir pipirais pagal skonį. Pridėkite vyšninių pomidorų – jie suteiks šiek tiek rūgštelės ir gilumo.
Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių ir kepkite daržoves apie 20 minučių. Per tą laiką jos suminkštės, karamelizuosis krašteliai, o skonis suintensyvės. Kepimas aukštoje temperatūroje leidžia daržovėms išlaikyti daugiau skonio nei virimas.
Iškeptas daržoves sudėkite į trintuvą ar didelį dubenį, jei naudosite rankinį trintuvą. Supilkite 600 ml karšto sultinio, iš anksto ištirpinus daržovių kubelius. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Jei norite skystesnės konsistencijos, įpilkite šiek tiek daugiau vandens ar sultinio.
Galiausiai įpilkite grietinėlę ir dar kartą viską gerai išsukite, kad sriuba taptų šilkinė ir kremiška. Paragaukite, ar netrūksta druskos ir pipirų.
Kaip patiekti
Patiekiant galite sriubą papuošti šviežiais moliūgų sėklomis, skrudintais duonos kubeliais arba lašeliu grietinėlės. Taip pat puikiai tiks šiek tiek tarkuoto kietojo sūrio ar šviežių žolelių, tokių kaip petražolės ar čiobreliai.
Ši sriuba idealiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Galima ją valgyti vieną arba su paskrudinta duona. Jeigu norite rimtesnio patiekalo, papildykite ją traškiais kumpio gabalėliais ar keptais pievagrybiais.
Rašau apie sodininkystę, gamtą ir gyvenimą. Tai temos, kurios man artimos širdžiai ir šaknims. Tikiu, kad augalai moko mus kantrybės, cikliškumo ir ryšio su pasauliu, todėl savo tekstais stengiuosi ne tik dalintis žiniomis, bet ir įkvėpti gyventi lėčiau, sąmoningiau, arčiau žemės.
0 komentarų
Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!
0 komentarų
Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!
Prašome prisijungti