Pasigaminkite traškias sūrio lazdeles namuose: paprastas receptas, o skonis kaip prabangiame restorane

Paskelbė Lina Snarskienė
Paskelbta

Pasigaminkite traškias sūrio lazdeles namuose: paprastas receptas, o skonis kaip prabangiame restorane

Nesvarbu, ar ieškote idėjos greitam pietų priedui, ar norite nustebinti draugus vakarėlyje, sūrio užkandėlė orkaitėje gali tapti tikru atradimu. Ji yra traški, kvapni, lengvai paruošiama ir nereikalauja sudėtingų ingredientų. Vos vienas kąsnis atskleidžia tobulą derinį tarp švelniai lydomo sūrio ir traškios plutelės.

Tokia užkandėlė puikiai tinka tiek vaikams, tiek suaugusiesiems. Ji gali būti patiekta kaip užkandis prie daržovių, salotų ar net kaip pagrindinis vakaro užsiėmimų akcentas. Skirtingai nuo greitojo maisto alternatyvų, čia jūs patys valdote ingredientų kokybę. Galite pasirinkti mėgstamą sūrį, eksperimentuoti su prieskoniais ir net pasigaminti didesnį kiekį iš anksto, užšaldant prieš kepimą.

Šio recepto paslaptis slypi paprastume. Svarbiausia tinkamai apvolioti sūrį džiūvėsėliuose ir prieskoniuose, o prieš kepant trumpai užšaldyti. Tokiu būdu užkandis orkaitėje neišsileidžia, išlaiko formą ir tampa maloniai traškus iš išorės bei švelniai lydytas viduje.

Reikalingi ingredientai

Norėdami pagaminti šią užkandėlę, pasiruoškite paprastus produktus, kuriuos dažniausiai turite namuose.

  • 400 g sūrio, kuris gerai lydosi (pvz., mocarela, goudos ar čederio tipas)
  • 4 kiaušiniai
  • Kviečių miltai
  • Džiūvėsėliai
  • Žiupsnelis rūkytos paprikos (galima pakeisti česnaku, aitriąja paprika ar kitais mėgstamais prieskoniais)

Pirmiausia sūrį reikia supjaustyti nedidelėmis lazdelėmis arba kubeliais, tokiais, kad būtų patogu valgyti rankomis. Tada atskirame dubenyje sumaišomi džiūvėsėliai su rūkyta paprika ar kitais pasirinktais prieskoniais. 

Kiekvienas sūrio gabalėlis apvoliojamas miltuose, tuomet panardinamas į plakto kiaušinio masę ir padengiamas džiūvėsėliais. Norint dar traškesnio rezultato, verta šį procesą pakartoti – dar kartą pamirkyti kiaušinyje ir apvolioti džiūvėsėliuose.

Paruoštos lazdelės sudedamos ant lentelės ir bent valandai paliekamos šaldiklyje. Tai itin svarbus žingsnis, nes jis neleidžia sūriui kepant orkaitėje išsilydyti ir prarasti formos. 

Galiausiai orkaitė įkaitinama iki 180 laipsnių, lazdelės sudedamos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepamos apie 10 minučių, kol plutelė įgauna auksinį atspalvį.

Papildomi patarimai

Šią užkandėlę galite paįvairinti įvairiais prieskoniais. Jei mėgstate aštresnį skonį, į džiūvėsėlius įberkite aitriosios paprikos. Jei norite aromatingesnio varianto – česnako granulių ar itališkų žolelių mišinio. 

Norint šiek tiek sveikesnės alternatyvos, galima rinktis viso grūdo miltus ar pilno grūdo džiūvėsėlius. Taip pat verta pagalvoti apie padažus. Tokios sūrio lazdelės puikiai dera su česnakiniu jogurto padažu, pomidorų salsa ar net paprastu grietinės ir krapų deriniu.

Temos: Receptai
Ar patiko šis įrašas?
 

Rašau apie sodininkystę, gamtą ir gyvenimą. Tai temos, kurios man artimos širdžiai ir šaknims. Tikiu, kad augalai moko mus kantrybės, cikliškumo ir ryšio su pasauliu, todėl savo tekstais stengiuosi ne tik dalintis žiniomis, bet ir įkvėpti gyventi lėčiau, sąmoningiau, arčiau žemės.

0 komentarų

Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!

Prašome prisijungti

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas