Naminiai sausainiai per kelias minutes: paprastas receptas, kurį išbandyti turėtų kiekvienas mūsų

Paskelbė Lina Snarskienė
Paskelbta

Naminiai sausainiai per kelias minutes: paprastas receptas, kurį išbandyti turėtų kiekvienas mūsų

Norite nustebinti artimuosius kvapniais ir traškiais naminiais kepiniais? Tokiu atveju verta išbandyti itin lengvai pagaminamus sausainius, liaudyje vadinamus ausytėmis. Šis receptas nereikalauja daug laiko, o rezultatas pradžiugins tiek šeimą, tiek svečius.

Tokie sausainiai puikiai tinka prie arbatos ar kavos, jų nereikia ilgai ruošti, o pagaminimas nepareikalaus nei didelių kulinarinių įgūdžių, nei ypatingų ingredientų. Visas kepimo procesas užtrunka vos kelias minutes, tad šis receptas tikrai gali tapti jūsų išsigelbėjimu, kai prireikia greito deserto.

Ausytės sausainiai pasižymi ypatingu trapumu ir gardžiu kvapu. Pasirinkus skirtingus pabarstus, juos galima kepti kaskart vis kitokius – su cinamonu, aguonomis, kakava ar smulkintais riešutais.

Ingredientai

Jums reikės tik kelių paprastų produktų:

  • sluoksniuotos tešlos
  • cukraus
  • cinamono (galite keisti aguonomis, kakava ar maltais riešutais)

Paruošimas

Iš pradžių tešlą iškočiokite ant švaraus paviršiaus ir gausiai pabarstykite cukrumi. Lengvai perkočiokite, kad cukrus įsigertų į tešlą. Tuomet apverskite ir pakartokite tą patį – vėl pabarstykite cukrumi bei šiek tiek perkočiokite.

Ant tešlos paviršiaus užberkite pasirinktą pagardą: cinamoną, aguonas ar kakavą. Tuomet suimkite kraštus ir po truputį juos sulankstykite į vidurį, kelis kartus užlenkdami taip, kad abu kraštai susitiktų centre. Galiausiai tešlą sulenkite dar kartą, kad gautumėte ilgesnį volelio formos ritinį.

Aštriu peiliu arba mentele supjaustykite gautą volelio formos tešlą maždaug 1 centimetro storio riekelėmis. Kiekvienas gabalėlis kepant pavirs gražia ausyte.

Skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite supjaustytus sausainius. Nepamirškite palikti pakankamai tarpo tarp jų, nes kepdami jie išsipūs ir padidės.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 15 minučių, kol sausainiai taps gražiai auksinės spalvos.

Vos ištraukti iš orkaitės sausainiai kvepės nepakartojamai, o jų traškumas ir saldumas taps tikru malonumu. Tai paprastas, bet labai efektingas desertas, kurį galite ruošti tiek kasdienai, tiek ypatingai progai.

Temos: Receptai
Ar patiko šis įrašas?
 

Rašau apie sodininkystę, gamtą ir gyvenimą. Tai temos, kurios man artimos širdžiai ir šaknims. Tikiu, kad augalai moko mus kantrybės, cikliškumo ir ryšio su pasauliu, todėl savo tekstais stengiuosi ne tik dalintis žiniomis, bet ir įkvėpti gyventi lėčiau, sąmoningiau, arčiau žemės.

0 komentarų

Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!

Prašome prisijungti

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas