Prisijunkite prie Bilis.lt ir mėgaukitės išskirtinėmis galimybėmis. Registruoti vartotojai mato mažiau reklamų, gali rašyti komentarus bei dalyvauti įvairiuose konkursuose!
Tęsdami prisijungimą soc. tinklais jūs automatiškai sutinkate su privatumo politika ir naudojimosi taisyklėmis, kurias rasite paspaudę čia.
Purus kaip debesėlis receptas: šiam biskvitui tereikia trijų ingredientų ir nė lašo kepimo miltelių
Kartais atrodo, kad iškepti tobulą biskvitą be kepimo miltelių tiesiog neįmanoma. Vis dėlto Balkanuose populiarus patišpanja įrodo priešingai. Jis lengvas, purus, o jo receptui prireiks tik trijų paprastų ingredientų.
Šis kepinys kilęs iš itališko pavadinimo „pan di Spagna“, reiškiančio „ispaniška duona“. Kroatijoje, Serbijoje ir Juodkalnijoje jis užima garbingą vietą ant stalų. Nors receptas itin paprastas, viskas priklauso nuo tiksliai atliekamų žingsnių.
Paslaptis slypi kiaušinių plakime ir kruopščiai įmaišytoje miltų masėje. Jei laikysitės kelių taisyklių, jūsų pyragas iškeps purus ir aukštas, o nusivylimo dėl sukritusio kepinio nebus.
Kodėl šis biskvitas nesukrenta
Daugelis žino tą jausmą, kai orkaitėje gražiai iškilęs pyragas po kelių minučių ima leistis žemyn. Patišpanja kepime kiekviena detalė svarbi. Svarbiausia – kantriai plakti kiaušinius su cukrumi iki purios, šviesios masės. Tam reikia kelių minučių, tačiau būtent šis žingsnis užtikrina oro prisotinimą.
Kitas etapas – miltų įmaišymas. Jie visada persijojami, kad taptų lengvesni, o į tešlą įmaišomi švelniai, dažniausiai mentele. Taip tešla nepraranda purumo. Kepant nereikėtų atidarinėti orkaitės durelių – staigus temperatūros pokytis gali sugriauti visą rezultatą.
Pabaigoje biskvitą geriausia palikti dar kelioms minutėms praviroje orkaitėje, kad vėsdamas jis neprarastų savo struktūros.
Receptas – tik trys produktai
Šiam Balkanų skanėstui prireiks:
10 kiaušinių
10 šaukštų cukraus
10 šaukštų kvietinių miltų
Viskas, ko reikia, tik tiek. Pirmiausia plakam kiaušinius su cukrumi iki purumo, tai gali užtrukti iki dešimties minučių.
Vėliau įmaišomi persijoti miltai. Maišoma atsargiai, kad masė nesusiplotų. Tešla supilama į aukštesnių kraštų kepimo formą, pateptą riebalais ir pabarstytą miltais. Kepti reikia apie valandą 150 laipsnių temperatūroje.
Patišpanja dažnai valgomas vienas, pabarstytas cukraus pudra. Kai kur jis papildomas tarkuota citrinos žievele ar užpilamas lengvu sirupu. Jis taip pat gali tapti pagrindu tortams su kremu ar vaisiais.
Šis pyragas yra puikus pavyzdys, kad skaniausi dalykai nebūtinai reikalauja sudėtingų receptų ar gausybės ingredientų. Svarbiausia – kokybė, kantrybė ir tikslūs žingsniai. Jei norite nustebinti svečius arba palepinti save, šis serbiškas biskvitas gali tapti maloniu atradimu jūsų virtuvėje.
Rašau apie sodininkystę, gamtą ir gyvenimą. Tai temos, kurios man artimos širdžiai ir šaknims. Tikiu, kad augalai moko mus kantrybės, cikliškumo ir ryšio su pasauliu, todėl savo tekstais stengiuosi ne tik dalintis žiniomis, bet ir įkvėpti gyventi lėčiau, sąmoningiau, arčiau žemės.
0 komentarų
Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!
0 komentarų
Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!
Prašome prisijungti