Restoranų skonio paslaptis jūsų virtuvėje: namų gamybos saldžiai aštrus kečupas prie mėsos

Paskelbė Lina Snarskienė
Paskelbta

Restoranų skonio paslaptis jūsų virtuvėje: namų gamybos saldžiai aštrus kečupas prie mėsos

Namų gamybos kečupas – tai kur kas daugiau nei paprastas padažas. Tai kvapni ir spalvinga virtuvės magija, galinti net ir paprastą mėsos patiekalą paversti įspūdingu restorano lygio šedevru. 

Skirtumas tarp tokio padažo ir parduotuvinio varianto akivaizdus – čia nėra dirbtinių priedų, skonio stipriklių ar perteklinio cukraus, o visi ingredientai natūralūs ir švieži.

Tokio kečupo skonis gilesnis, tekstūra sodresnė, o aromatas viliojantis. Saldumo, aštrumo ir subtilaus prieskonių derinio balansas priverčia užsimiršti. Be to, gamindami patys galite reguliuoti aštrumą, saldumą ir rūgštumą pagal savo skonį.

Reikalingi ingredientai

  • Pomidorai – 4 kg pomidorų
  • Svogūnai – 400 g svogūnų
  • 300 g saldžiosios paprikos
  • 1 galvutė česnkako
  • 3 valg. š. druskos
  • 250 g cukraus
  • 0,5 arbat. š. cinamono
  • 4 vnt. gvazdikėlių
  • 0,5 arbat. š. aitriosios paprikos
  • 1 arbat. š. šašlykų prieskonių
  • 150 ml acto

Nuplaukite pomidorus, paprikas ir svogūnus. Pomidorus ir paprikas supjaustykite stambiais gabalais, svogūnus – pusžiedžiais. Sudėkite viską į didelę, storadugnį puodą.

Ant vidutinės ugnies kaitinkite daržoves apie 40 minučių, kol jos visiškai suminkštės ir ims skleistis natūralūs aromatai. Retkarčiais pamaišykite, kad nepridegtų.

Į minkštas daržoves sudėkite smulkintą česnaką, druską, cukrų, cinamoną, gvazdikėlius, aitrąją papriką ir šašlykų prieskonius. Virkite dar apie 10 minučių, kad prieskoniai įsigertų ir suteiktų sodrų skonį.

Naudodami rankinį ar stacionarų trintuvą sutrinkite masę iki visiškai vientisos tekstūros. Įpilkite actą ir virkite dar 15-20 minučių, kol kečupas sutirštės. Norint itin švelnios tekstūros, galite perkošti per sietelį.

Skonio ir aromato paslaptis

Cinamono ir gvazdikėlių kombinacija suteikia padažui lengvą, subtiliai egzotišką poskonį. Aitrioji paprika priduoda šilto aštrumo, o šašlykų prieskoniai pabrėžia mėsos patiekalų skonį. Saldumo ir rūgštumo pusiausvyra padaro šį kečupą universaliu – jis tinka tiek karštiems, tiek šaltiems patiekalams.

Laikymas ir panaudojimas

Paruoštą kečupą supilstykite į sterilizuotus stiklainius, užsukite sandariais dangteliais ir laikykite vėsioje vietoje – taip galėsite mėgautis jo skoniu visą žiemą. Atidarius, rekomenduojama sunaudoti per 2 savaites ir laikyti šaldytuve.

Šis padažas puikiai tiks prie ant grotelių keptos mėsos, virtų dešrelių, mėsainių, bulvyčių ar net orkaitėje keptų daržovių. Tai puikus būdas išnaudoti gausų pomidorų derlių ir kartu pasiruošti gardžių atsargų šaltajam sezonui.

Temos: Receptai
Ar patiko šis įrašas?
 

Rašau apie sodininkystę, gamtą ir gyvenimą. Tai temos, kurios man artimos širdžiai ir šaknims. Tikiu, kad augalai moko mus kantrybės, cikliškumo ir ryšio su pasauliu, todėl savo tekstais stengiuosi ne tik dalintis žiniomis, bet ir įkvėpti gyventi lėčiau, sąmoningiau, arčiau žemės.

0 komentarų

Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!

Prašome prisijungti

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas