Prisijunkite
Pranešimas spaudai
Paskelbta
Prisijunkite
Pranešimas spaudai
Paskelbta
Kūčių ir Kalėdų stalas – bene pats svarbiausias visų metų šventinis susibūrimas, todėl daugelis jam skiria itin daug dėmesio: ieško kokybiškų ir nebrangių produktų bei išskirtinių receptų.
Be jau įprastų silkių, kūčiukų ir kitų tradicinių gardumynų, šalies gyventojai mėgsta vaišių stalą paįvairinti ir gurmaniškais, rečiau skanaujamais valgiais. Prekybos tinklas „Lidl“ dalijasi kai kam nebandytu, netradiciniu, gardžiu ir nebrangiu receptu, kuris gali ne tik nustebinti svečius, bet ir pretenduoti tapti pagrindiniu šventinio stalo akcentu.
Daugiau nei kas antras Lietuvos gyventojas teigiamai vertina ant šventinio stalo vis dažniau atsirandančius netradicinius patiekalus, rodo šalies gyventojų apklausa. Naujoves ant Kūčių, taip pat Kalėdų stalo teigiamai vertina jauniausi – 18–24 metų amžiaus – apklaustieji (71 proc.) ir 25–34 metų amžiaus (65 proc.) gyventojai.
„Keičiantis kartoms, keičiasi ir švenčių tradicijos, taip pat – ir ant jų stalo atsirandantys valgiai. Pastebime, kad pirkėjai vis dažniau ieško naujų, dar nebandytų patiekalų idėjų: taip jų krepšeliuose atsiduria krevetės, kitos jūros gėrybės bei kiti įmantresni skoniai – pavyzdžiui, trumais paskaninti produktai. Be to, rinkdamiesi maisto produktus Kūčioms ir Kalėdoms, šalies gyventojai pirmenybę teikia kainai bei kokybei, o ne prekės ženklui“, – sako „Lidl Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė Lina Skersytė.
Apklausą Kalėdų tema „Lidl Lietuva“ užsakymu atliko bendrovė „Norstat“. Šių metų spalio mėnesį vykusioje apklausoje dalyvavo 1000 Lietuvos gyventojų.
Potraukis naujovėms – ne toks ir naujas
Kaip rodo „Lidl Lietuva“ užsakymu atliktas tyrimas, naujus, mažiau įprastus kulinarinius sprendimus per šventes teigiamai vertina daugiau nei pusė Lietuvos gyventojų. L. Skersytė pastebi, kad netradiciniai valgiai ant Kūčių stalo pradėjo atsirasti kone prieš du dešimtmečius.
„Kai Lietuvoje pasirodė pasaulio virtuvių – Japonijos, Kinijos, Italijos ir kt. – restoranai, bent jau didmiesčių gyventojai pirmieji ėmėsi eksperimentuoti su švenčių stalo tradicijomis. Pavyzdžiui, sušiai madinga šventinio stalo puošmena tapo apie 2005–2008 m.
Tačiau po 2010 m., o ypač įsigalėjus socialiniams tinklams, sustiprėjo noras išmėginti netradicinius patiekalus. Pavyzdžiui, krevetes, taip pat lašišą jau galime laikyti šių laikų Kūčių stalo dalimi. Vis dėlto, tradiciniai karpiai ir kiti patiekalai dar tikrai ilgai puoš mūsų stalus“, – sako „Lidl Lietuva“ atstovė.
Netikėtai gardu ir nebrangu: Kūčioms tinkantys krevečių–grybų kotletai su citrininiu krapų majonezu
Tiek naujoves mėgstantiems, tiek ir tradicijų puoselėtojams žemų kainų prekybos tinklas „Lidl“ siūlo išmėginti tikrai netikėtą, gardų ir nebrangų patiekalą – krevečių–grybų kotletus su citrininiu krapų majonezu, kurie gali tapti ir pagrindiniu Kūčių vakaro patiekalu.
Tai – lengvas, bet visiškai kitoks Kūčių patiekalas. Derinys skamba netikėtai, tačiau krevečių skonis ir grybų natos sukuria tobulą balansą.
4 porcijoms kotletų reikės:
Citrininiam krapų majonezui:
Paruošimas:
Skanaus!
0 komentarų
Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.