Paruoškite kalėdinį stalą be papildomo streso: 5 užkandžiai, kurie turėtų atsidurti ant jūsų stalo

Paskelbė Viktoras Baliulis
Paskelbta

Paruoškite kalėdinį stalą be papildomo streso: 5 užkandžiai, kurie turėtų atsidurti ant jūsų stalo

Ruošiantis šventiniam vakarėliui, būtent maistas dažnai tampa didžiausiu galvos skausmu.

Jei šiemet organizuojate Kalėdų šventę ir visai nenorite jungti viryklės, štai keletas puikių užkandžių idėjų be jokio gaminimo – tik sudėkite, patiekite ir mėgaukitės.

Sūrių lėkštė

Vienas paprasčiausių ir įspūdingiausių užkandžių – sūrių lėkštė. Ją labai lengva paruošti: tereikia kelių skirtingų sūrių, vytintų ar virtų mėsos gaminių, vaisių ir krekerių ar duonos lazdelų. Derinkite skonius ir spalvas, žaiskite formomis – fantazijai čia nėra ribų.

Riešutai

Riešutai – visada populiarus pasirinkimas vakarėliuose. Tinka tiek sūdyti, tiek skrudinti riešutai be lukštų. Tik nepamirškite pasidomėti svečių alergijomis ir aiškiai pažymėti dubenėlius, kuriuose yra riešutų.

Jei norisi saldesnio varianto, galite rinktis šokoladu dengtas ar karamelizuotas riešutų mišinių versijas.

Vytintos mėsos lėkštė

Nebūtina apsiriboti vien saliamiu – galite derinti įvairius vytintus ir brandintus mėsos gaminius. Tai itin greitas ir paprastas užkandis: išdėliokite mėsą ant lentelės ar lėkštės, šalia pridėkite peilį ir, jei norite, šiek tiek duonos, alyvuogių ar marinuotų daržovių.

Rūkyta lašiša

Rūkytą lašišą galima patiekti labai įvairiai: ant beigelių, skrudintos duonos, trapučių ar, kaip parodyta pavyzdyje, ant ryžių paplotėlių.

Puikiai tinka derinti su kreminiu sūriu, marinuotais agurkėliais, kaparėliais arba šviežiais agurkais. Tai ypač geras pasirinkimas dienos meto kalėdiniam susitikimui ar vėlyviesiems pusryčiams (brunch).

Karšto šokolado baras

Šiam variantui, tiesa, prireiks užvirti vandens, bet vargu ar tai galima vadinti tikru gaminimu. Karšto šokolado baras – smagi ir paprasta vakarėlio idėja.

Paruoškite puodelius, kelias skirtingas kakavos ar karšto šokolado rūšis ir įvairių priedų: zefyriukų, plakamos grietinėlės, šokolado drožlių, cinamono, malto imbiero, sirupų. Svečiai patys susikurs savo šventinį gėrimą, o toks baras lengvai gali tapti nauja kasmetine jūsų kalėdine tradicija.

Temos: Kalėdos
Ar patiko šis įrašas?
 

Domiuosi pasaulio aktualijomis ir technologijomis, nes tikiu, kad tik suprasdami šiandieną galime pasiruošti rytojui. Rašydamas siekiu apjungti globalias naujienas su technologijų raida. Ieškau ne tik faktų, bet ir prasmių, kurios padeda skaitytojui geriau orientuotis sparčiai besikeičiančiame pasaulyje.

0 komentarų

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas