Prisijunkite
Pranešimas spaudai
Paskelbta
Prisijunkite
Pranešimas spaudai
Paskelbta
Kiek bulvių įmanoma nuskusti per dieną? Šis klausimas šeštadienį kilo ne vienam praeiviui Vilniuje, matančiam, kaip Rotušės aikštėje be perstojo skutamos bulvės. Tokį būdą pranešti visuomenei apie naujo restorano „Brond“ atidarymą pasirinko žinomas virtuvės šefas Vytautas Samavičius.
„Kiek bulvių šiandien nuskusime? Tiek, kiek norėsite“, – sako V. Samavičius, kuris su komanda sostinės širdyje visą dieną kuria neįprastą reginį, iškart patraukiantį miestiečių ir svečių dėmesį. Šefas tvirtina, kad naujo restorano svečiai bulvių galės gauti neribotai, bet pagrindinis mėsos patiekalas bus tik vienas.
„Vieno patiekalo restoranas yra unikalus ir drąsus pasiūlymas Vilniui“, – pripažįsta „Brond“ savininkas. Tačiau tuo pat metu, pasak jo, šis konceptas yra aiškus įsipareigojimas pataikyti į tiesiai dešimtuką – kiekvieną kartą pateikti aukščiausios kokybės jautienos kepsnį.
Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje žinomus restoranus valdantis V. Samavičius akcentuoja, kad naujausiojo – „Brond“ – tikslas yra užtikrinti, jog kiekvienas atėjęs svečias būtų ramus dėl savo pasirinkimo, nes šis bus vienintelis. Iš vieno vienas – šviežios, sultingos, minkštos jautienos kepsnys. O bulvių prie jo – kiek nori, neribotai, kad nuo stalo visi pakiltų sotūs.
Pristatydamas išskirtinį restoraną V. Samavičius su komanda pasirinko ne mažiau originalų būdą pranešti apie „Brond“ atidarymą, kuris įvyks rugsėjo 5 dieną. Šefas pastebi, kad praeiviai domisi ir kalbina jį ir kitus komandos narius. Anot komandos, ne vienas praeivis bandė įsitikinti, ar nuo ryto iki vakaro vykstantis skutimas – ne pokštas. Atsakymas buvo paprastas: „Tai – atsakingas pasirengimas startui“. Restorano Senamiestyje, Didžiojoje gatvėje, atidarymas įvyks kaip tik per „Vilniaus dienas 2025“ – vieną didžiausių miesto festivalių.
Naujus skonių derinius nuolat kuriantis ir eksperimentuojantis V. Samavičius teigia, jog kartais svečių norai būna labai paprasti, o didžiausią pasitenkinimą valgant suteikia kokybiški produktai ir išgryninti skoniai, kuriuos galima derinti su gėrimais.
Tad prie bulvių krūvos palinkęs „Brond“ vadovas yra pasiryžęs įrodyti, kad Vilniuje įmanoma sukurti įsimintiną vieno patiekalo fiestą, apie kurią žinia pasklis ne tik sostinėje. Ne veltui kai kurie praeiviai šeštadienį bulvių skutimą Rotušės aikštėje prilygino šiuolaikinio meno performansui, kuris buvo meditatyvus, vizualiai netikėtas, išbandantis žmogaus ribas ir įdomus stebėti.
0 komentarų
Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!
Prašome prisijungti