Prisijunkite
Pranešimas spaudai
Paskelbta
Prisijunkite
Pranešimas spaudai
Paskelbta
Agurkai ir pomidorai – svarbiausios vasaros derliaus daržovės, nuo gilios senovės besivaržančios dėl virtuvės karaliaus karūnos. Tačiau, kaip pabrėžia keliautojas, gardaus maisto entuziastas, kulinaras ir „Lidl“ ambasadorius Vytaras Radzevičius, reikėtų ne atskirti, o sujungti šias daržoves į įdomius kulinarinius eksperimentus.
„Nors agurkai ir pomidorai – absoliučiai skirtingi, tai – vienas iš kulinarijos pamatų. Agurkų gaiva ir traškumas, susijungę su pomidorų skonio sodrumu, lengva rūgštele ir maloniu saldumu praturtina visų šalių virtuves“, – teigia V. Radzevičius.
Pomidorai ir agurkai – bene populiariausios daržovės Lietuvoje. Šios daržovės itin mėgstamos dėl savo universalumo, nes puikiai papildo tiek kasdienius, tiek netradicinius patiekalus.
Vasarai persiritus į antrą pusę, „Lidl“ lentynose galima rasti itin šviežią ir skonių kupiną derlių, pasižymintį gera kaina. Prekybos tinklas kasdien dirba tam, kad pirkėjus pasiektų sunokęs ir kokybiškas derlius. Glaudus bendradarbiavimas su Lietuvos ūkininkais leidžia sutrumpinti tiekimo grandinę ir mėgautis produkcija tiesiai iš daržo.
Agurkai ir pomidorai: nuo salotų – iki „raitos“
Pasak V. Radzevičiaus, agurkai ir pomidorai geriausiai tarpusavyje dera įvairiose salotose, ypač – daugelio žinomose ir pamėgtose graikiškose salotose. Tačiau, anot jo, šių daržovių kombinaciją galima sutikti praktiškai visame pasaulyje: nuo Pietų Amerikos iki tolimosios Japonijos.
„Išskirčiau „fatuš“ – tradicinį Vidurio Rytų patiekalą. Tai – Libane itin populiarios salotos, kuriose, be agurkų ir pomidorų, naudojama paskrudinta pitos duonelė ir žagrenio prieskoniai, suteikiantys pikantiškumo. Dėmesio vertas ir gaivus indiškas pagardas – „raita“, gaminamas iš jogurto, dažnai sumaišyto su agurkais, pomidorais ir įvairiomis žolelėmis. Tai – universalus priedas, atgaivinantis po aštrių indiškų patiekalų“, – pasakoja žinomas kulinaras.
Įdomiau nei salotos su grietine: indiškoji „raita“ su „biryani“
Agurkai, pomidorai, svogūnai, žiūpsnis krapų ir grietinė: tai – klasikinės lietuviškos vasaros salotos, tinkančios tiek prie bet kokių mėsiškų patiekalų ar tiesiog skanaujamos vienos. Vis dėlto, vasara – įdomių ir skanių atradimų metas. Todėl kulinarinių eksperimentų autorius, „Lidl“ ambasadorius V. Radzevičius kviečia išmėginti indiškąją „raita“ su šios šalies skonių kupinu ryžių patiekalu – „biryani“.
„Biryani“ – vienas skaniausių ir pakankamai paprastai pagaminamų indiškų patiekalų, kuris – ir sotus, ir skanus. Jį galite pasiruošti tiek daržovių pagrindu, tiek ir su vištiena ar kita mėsa. Jogurtiškoji „raita“ suteiks malonaus gaivinančio kontrasto, puikiai tinkančio tokiai pat gaiviai lietuviškai vasarai“, – teigia V. Radzevičius.
„Biryani“ reikės:
Paruošti „raita“ prireiks:
„Biryani“ paruošimas:
Paruoškime „raita“:
Skanaus!
0 komentarų
Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!
Prašome prisijungti