Prisijunkite
Prisijunkite
Romantiškos vakarienės idėja dažnai skamba gražiai tik tol, kol nepradedame apie ją rimtai galvoti. Galvoje iškart sukasi klausimai - ką gaminti, ar suspėsiu laiku, o jeigu viskas sudegs? Bet šį kartą pabandykime kitaip. Su mažiau spaudimo ir daugiau smagumo.
Juk svarbiausia ne restorano lygio patiekalai, o dėmesys ir nuotaika. Net jei nesijauti kaip virtuvės šefas, tai nereiškia, kad negali sukurti ypatingos atmosferos. Maistas gali būti ir paprastas, bet parinktas su meile, toks, kuris priverčia nusišypsoti, kuris kvepia šiluma.
O kai neperkrauni savęs stresu, visa vakarienė tampa natūralesnė, laisvesnė. Ir tuomet svarbiausias dalykas, buvimas kartu, nenustumiama į šoną.
Taigi, jei planuoji nustebinti antrąją pusę romantišku vakaru namuose, neverta ieškoti sudėtingų receptų ar žaisti virtuvės herojų. Pateiksiu kelis paprastus, bet įspūdį paliekančius sprendimus, kad pasiruošimas netaptų išbandymu, o vakaras paliktų gražiausius prisiminimus.
Pirmas įspūdis - užkandžiai
Pradėti vakarienę galima nuo lengvų, bet vizualiai gražių užkandžių. Pavyzdžiui, kaprėzė vėrinukai – pomidoro, mocarelos ir baziliko derinys ant iešmelio – atrodo elegantiškai, bet pasiruošiamas per kelias minutes. Pabarstai šiek tiek druskos, šlakelis alyvuogių aliejaus – ir jau kviečia ragauti.
Jei norisi kažko pikantiškesnio – išbandyk keptus ožkos sūrio rutuliukus su medumi ir riešutais. Juos gali patiekti ant riekelės šviežios duonos ar kriaušės skiltelės. Tai skonio kontrastas, kuris veikia – šiltas, kreminis sūris ir saldus prieskonis tiesiog tirpsta burnoje.
Atsiminkite, kad svarbiausia yra nepersistengti. Užtenka dviejų skirtingų užkandžių, jie ne tik nuteiks jaukiai vakarienei, bet ir leis tau neskubant pasiruošti pagrindinį patiekalą. Mažiau reiškia daugiau, ypač kai kalba eina apie vakaro nuotaiką.
Pagrindinis patiekalas – paprastai, bet ypatingai
Viena saugiausių ir efektyviausių idėjų – kepta lašiša su citrininiu sviesto padažu. Žuvis iškepa per 15–20 minučių, o skonis atrodo lyg iš restorano. Lašišą tiesiog pašlakstyk citrinų sultimis, įtrink trupučiu druskos, pipirų ir uždėk sviesto gabaliuką. Kepti orkaitėje ar keptuvėje, priklauso nuo nuotaikos.
Prie šio patiekalo puikiai dera orkaitėje keptos daržovės: morka, salieras, cukinija ar paprikos – supjaustytos, apšlakstytos aliejumi, su čiobreliu ir žiupsniu druskos. Tiek spalviškai, tiek skonio prasme - tai patiekalas, kurį galima ruošti net ir kalbantis ar gurkšnojant taurę vyno.
Kita alternatyva – vištienos krūtinėlė su garstyčių ir medaus glazūra. Skamba įmantriai, bet paruošiama paprastai: sumaišai šaukštą medaus, šaukštą garstyčių, truputį alyvuogių aliejaus, įtrini mėsą – ir į keptuvę. Kvapas pasklis per visus namus, o skonis bus švelnus ir saldžiarūgštis.
Desertas – paskutinis akcentas
Nereikia išprotėti gaminant tortus ar sluoksniuotas putėsių kompozicijas. Yra vienas labai efektyvus sprendimas – kepti obuoliai su cinamonu ir šlakeliu klevų sirupo. Į vidų gali įdėti riešutų ar džiovintų vaisių mišinį, o patiekti su vaniliniais ledais. Karšta ir šalta tekstūra daro stebuklus.
Jei nori kažko vizualiai įspūdingo – išbandyk šokolado fondiu. Ištirpink juodąjį šokoladą su trupučiu grietinėlės, patiek mažose lėkštutėse su vaisių gabaliukais, braškėmis, bananais, obuoliais. Tai paprasta, bet valgymo procesas tampa žaismingas ir artinantis.
Svarbiausia, kad desertas netaptų „privaloma“ programa. Jis turėtų būti tarsi vakaro saldus taškas – bet jei norisi tiesiog pasidalinti šokoladiniu batonėliu ir žiūrėti filmą, tai irgi puiku.
Nuotaika – svarbesnė už receptą
Romantiškas vakaras neturi būti tobulas. Jis turi būti tikras. Nebijok, jei kažkas nespėja išeiti pagal planą, šiek tiek prisvilęs kraštelis dažnai sukelia daugiau juoko nei idealiai padengta staltiesė. Maži netobulumai daro vakarą žmogiškesnį.
Galų gale, žvakių šviesa, muzika, pora gėlių ant stalo ir tu jau kuri atmosferą, kurią sunku suvaidinti. Maistas yra tik viena dalis šios patirties. Svarbiausia, kad noras pasidalinti vakaru su žmogumi, kuris tau svarbus.
Jeigu širdis šilta – patiekalas tik sustiprins visą jausmą. O jei gamini su šypsena, net paprasčiausi makaronai su pomidorų padažu gali virsti vakariene, kuri įsimins ilgam.
0 komentarų
Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!
Prašome prisijungti