Savaitgalio desertas be vargo: pateikiamas paprasto pyrago su mėlynėmis, kuris tirpsta burnoje, receptas

Lina Snarskienė , 2025-06-27, 07:14
0
Savaitgalio desertas be vargo: pateikiamas paprasto pyrago su mėlynėmis, kuris tirpsta burnoje, receptas

Švelniai saldžiarūgštės, miško kvapo uogos jau čia – prasidėjo mėlynių sezonas. Nors dažnai jos dingsta tiesiai nuo delno, verta bent dalį jų išsaugoti desertui. O jeigu ieškai paprasto, bet įspūdingo kepinio – šis pyragas kaip tik tau.

Ruošiant nereikės nei plakti, nei maišyti mikseriu, nei valandų prie orkaitės. Viskas atliekama šaukštu – rimtai. Be triukšmo, be pastangų, be rūpesčių. Tinka net tiems, kurie į virtuvę žengia atsargiai.

Kepiniui iškepti užtruksi tiek, kiek kitam išsivirti kavos. Tad jei lauki svečių ar nori pasilepinti tingų savaitgalio rytą – šis pyragas išgelbės reikalus.

Pyragas su mėlynėmis, kuris išsikepa beveik pats

Pats svarbiausias momentas yra nepermaišyti. Kai subersi visus produktus į dubenį, pamiršk mikserį. Šaukštas ar šakutė – tavo pagrindiniai įrankiai. Užteks tik sumaišyti, kad tešla susijungtų.

Antra taisyklė – viskas turi būti kambario temperatūros. Jokių šaltų kiaušinių ar šviežiai iš šaldytuvo ištrauktos grietinės. Kitaip pyragas gali išeiti sunkus, drėgnas.

Kai jau tešla paruošta, ateina smagiausia dalis – mėlynės. Jas dosniai išdėliok ant paviršiaus, paskui apibarstyk trupiniais. Jei norisi dar ir cukraus pudros per viršų nepakenks.

Ko reikės šiam savaitgalio desertui?

Pyragui:

  • 4 kiaušiniai
  • 3 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 stiklinė cukraus
  • 3/4 stiklinės grietinės
  • 3/4 stiklinės aliejaus
  • 1,5 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/2 arbat. šaukštelio sodos

Trupiniams:

  • 3 valgomieji šaukštai miltų
  • 2 valgomieji šaukštai šalto sviesto
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus

Uogoms:

  • 500 g mėlynių

Iš pradžių pasirūpinkit trupiniais – miltus, sviestą ir cukrų sutrinkite, kad gautųsi puri masė. Suvyniojam ją į plėvelę ir padedame į šaldytuvą.

Tada suberkite sausus ingredientus į didelį dubenį: miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą. Įmuškite kiaušinius, supilkite grietinę, aliejų – išmaišykite, kad tik susijungtų. Supilkite masę į kepimo formą su kepimo popieriumi.

Ant viršaus paskleidžiame mėlynes, užbarstome trupinius, ir viskas keliauja į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame apie 50 minučių, kol dantų krapštukas bus sausas.

Rekomenduojame perskaityti ir šiuos tekstus:

Temos: Receptai

Pasidalinkite šiuo įrašu

Ar patiko šis įrašas?
 

0 komentarų

Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!

Prašome prisijungti

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas