Prisijunkite
Prisijunkite
Švelniai saldžiarūgštės, miško kvapo uogos jau čia – prasidėjo mėlynių sezonas. Nors dažnai jos dingsta tiesiai nuo delno, verta bent dalį jų išsaugoti desertui. O jeigu ieškai paprasto, bet įspūdingo kepinio – šis pyragas kaip tik tau.
Ruošiant nereikės nei plakti, nei maišyti mikseriu, nei valandų prie orkaitės. Viskas atliekama šaukštu – rimtai. Be triukšmo, be pastangų, be rūpesčių. Tinka net tiems, kurie į virtuvę žengia atsargiai.
Kepiniui iškepti užtruksi tiek, kiek kitam išsivirti kavos. Tad jei lauki svečių ar nori pasilepinti tingų savaitgalio rytą – šis pyragas išgelbės reikalus.
Pyragas su mėlynėmis, kuris išsikepa beveik pats
Pats svarbiausias momentas yra nepermaišyti. Kai subersi visus produktus į dubenį, pamiršk mikserį. Šaukštas ar šakutė – tavo pagrindiniai įrankiai. Užteks tik sumaišyti, kad tešla susijungtų.
Antra taisyklė – viskas turi būti kambario temperatūros. Jokių šaltų kiaušinių ar šviežiai iš šaldytuvo ištrauktos grietinės. Kitaip pyragas gali išeiti sunkus, drėgnas.
Kai jau tešla paruošta, ateina smagiausia dalis – mėlynės. Jas dosniai išdėliok ant paviršiaus, paskui apibarstyk trupiniais. Jei norisi dar ir cukraus pudros per viršų nepakenks.
Ko reikės šiam savaitgalio desertui?
Pyragui:
Trupiniams:
Uogoms:
Iš pradžių pasirūpinkit trupiniais – miltus, sviestą ir cukrų sutrinkite, kad gautųsi puri masė. Suvyniojam ją į plėvelę ir padedame į šaldytuvą.
Tada suberkite sausus ingredientus į didelį dubenį: miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą. Įmuškite kiaušinius, supilkite grietinę, aliejų – išmaišykite, kad tik susijungtų. Supilkite masę į kepimo formą su kepimo popieriumi.
Ant viršaus paskleidžiame mėlynes, užbarstome trupinius, ir viskas keliauja į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame apie 50 minučių, kol dantų krapštukas bus sausas.
0 komentarų
Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!
Prašome prisijungti