Prisijunkite
Pranešimas spaudai
Paskelbta
Prisijunkite
Pranešimas spaudai
Paskelbta
Kalėdos – puikus metas imtis dar niekad nemėgintų kulinarinių eksperimentų. Jei įprasti kiaulienos, vištienos ar kiti pjausniai jau pabodo, verta atrasti ir išmėginti kitus šviežios mėsos produktus, pavyzdžiui, kiaulienos kepenėles.
Tai – sveikatai itin vertingas ir savo skoniu išsiskiriantis produktas, kurio paskanauti kviečia prekybos tinklas „Lidl“, siūlydamas išmėginti tris gardžius ir nebrangius receptus.
„Šviežios kiaulienos kepenėlės – ne tik nebrangus produktas, bet ir tikras maistinių medžiagų šaltinis. Tai puikus pasirinkimas norint papildyti šeimos valgiaraštį reikšmingu kiekiu geležies ir vitaminų neišleidžiant daug pinigų. Nuolat dirbame su savo tiekėjais, kad užtikrintume šviežumą ir geriausią kainos ir kokybės santykį savo pirkėjams, skatindami atrasti šį maistingą produktą“, – sako „Lidl Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė Lina Skersytė.
Svarbiausia – tinkamas paruošimas
Kiaulienos kepenėlės – maistingos, turinčios labai daug geležies, vitaminų ir mikroelementų. Jos išsiskiria intensyviu, žemišku skoniu, kuris nepalieka abejingų.
„Kiaulienos kepenėlės – pigus ir kulinariškai įdomus produktas, jei žinai, kaip jį paruošti, pavyzdžiui, kepenėles gerai suminkština pienas. Tinkamai paruoštos, jos tampa švelnios ir puikiai dera su svogūnais, kreminiais padažais ar rūgščiais priedais, tokiais kaip rauginti agurkai ar kopūstai. Ar tai būtų paštetas, ar karštas patiekalas, kiekvienas gali atrasti sau tinkamiausią variantą kasdienai ir šventėms“, – teigia L. Skersytė.
Šventinio stalo pažiba: kiaulienos kepenėlių terinas su daržovėmis
Prekybos tinklo „Lidl“ užsakymu atlikta Lietuvos gyventojų apklausa atskleidžia, kad kas trečias apklaustasis, greta tradicinių patiekalų, mėgsta išbandyti gardžias naujoves. Viena tokių – terinas, savyje talpinantis visą skonių – nuo kiaulienos kepenėlių iki daržovių – puokštę.
Kiaulienos kepenėlių terinas, arba sluoksniuotis, yra prancūziškas užkandis, kurį pagaminti – itin nesudėtinga. Be to, tai – idealus patiekalas, kurį įvertins mėgstantys mėsą, nes jame rasite ir kepenėlių, ir faršo, ir šoninės, o daržovės terinui suteiks malonaus sotumo.
Reikės:
Paruošimas:
Paruoštą teriną padėkite ant lėkštės. Supjaustykite jį riekelėmis ir mėgaukitės šventiškai gardžiu šaltu užkandžiu.
Laikui nepavaldi klasika: keptos kiaulienos kepenėlės su svogūnais
Šventės – šventėmis, bet gardžiais patiekalais norisi pasimėgauti ir kasdieną. Puikus kandidatas – keptos kiaulienos kepenėlės su svogūnais, kurias kviečia pasigaminti prekybos tinklas „Lidl“.
2–3 porcijoms reikės:
Paruošimas:
Patiekite patiekalą su bulvių koše, marinuotomis arba šviežiomis daržovėmis.
Nepakartojamas kiaulienos kepenėlių paštetas
Ko gero, jokios Kalėdos neapsieina be paštetų, o tikroji šventinio stalo žvaigždė – kiaulienos kepenėlių paštetas. Tai – gardus ir nebrangus patiekalas, kuris pasotins visus jūsų svečius.
Reikės:
Paruošimas:
Patiekite su skrudinta duona, spanguolių, vyšnių ar kitu rūgštesniu džemu. Skanaus!
0 komentarų
Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.