Kvapnūs moliūgų keksiukai be cukraus: nuostabus rudens skonis, kurį vaikai pamils po pirmo kąsnio

Paskelbė Lina Snarskienė
Paskelbta

Kvapnūs moliūgų keksiukai be cukraus: nuostabus rudens skonis, kurį vaikai pamils po pirmo kąsnio

Rudens kvapas visada asocijuojasi su moliūgais, cinamonu ir šiltais, jaukiais kepiniais. Kai norisi kažko saldaus, bet nenorite saldainių ar riebių pyragų, šie moliūginiai keksiukai tampa tobulu pasirinkimu. Jie ne tik švelnaus skonio, bet ir išsiskiria natūraliu saldumu iš medaus ir moliūgo.

Vaikams jie patiks dėl minkštumo, o tėvams, dėl paprastumo ir sveikesnių ingredientų. Gaminant juos galima įtraukti ir mažas rankytes – leisti berti cinamoną ar užmaišyti tešlą. Svarbiausia, kad nereikia specialių formelių ar brangių priedų – viskas, ko reikia, beveik visada jau yra namuose.

Tai receptas, kuris puikiai tiks ne tik Helovinui, bet ir visiems rudens savaitgaliams. Keksiukai tinkami net priešpiečių dėžutei į mokyklą – saldūs, bet be jokio pridėtinio cukraus pertekliaus.

Reikalingi ingredientai

  • 250 g moliūgų tyrės
  • 2 kiaušiniai
  • 200 g kvietinių miltų
  • 3 valgomieji šaukštai medaus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis malto cinamono
  • 60 ml augalinio aliejaus 

Kiaušinius suplakite, sumaišykite su medumi, aliejumi ir moliūgų tyre. Atskirai sumaišykite sausus ingredientus – miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Juos įmaišykite į tešlą. Supilkite į keksiukų formeles ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

Rudens kvapo keksiukai

Kai keksiukai iškepa, visas namas pakvimpa rudeniu – šiltas cinamono kvapas susimaišo su salstelėjusiu moliūgu ir švelniu medumi. Vos pravėrus orkaitės dureles, tampa aišku – tai tas desertas, kurio niekam nereikės siūlyti antrą kartą. Jie ne per saldūs, bet pakankamai gardūs, kad vaikai prašytų dar vieno.

Jei planuojate šventę ar norite nustebinti vaikus po mokyklos, šie keksiukai taps tikra staigmena. Juos lengva supakuoti, nešiotis ir dalytis su draugais. Be to, tai puikus būdas sunaudoti likusį moliūgą po sriubos ar troškinio gaminimo – jokių likučių, jokio švaistymo.

Keksiukai tinka ir pusryčiams, ir pavakariams, o su puodeliu šilto pieno ar arbatos – tai vienas iš tų kepinių, kurį norisi turėti po ranka visą rudenį. O svarbiausia – juose nėra rafinuoto cukraus, tik natūralus saldumas, kuris lepina, bet neapsunkina. Jei ruduo turėtų skonį, jis būtų būtent toks.

Temos: Receptai
Ar patiko šis įrašas?
 

Rašau apie sodininkystę, gamtą ir gyvenimą. Tai temos, kurios man artimos širdžiai ir šaknims. Tikiu, kad augalai moko mus kantrybės, cikliškumo ir ryšio su pasauliu, todėl savo tekstais stengiuosi ne tik dalintis žiniomis, bet ir įkvėpti gyventi lėčiau, sąmoningiau, arčiau žemės.

0 komentarų

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas