Vaikai tiesiog juos dievina: saldūs moliūgo kąsneliai be cukraus, kurie dingsta nuo stalo akimirksniu

Paskelbė Lina Snarskienė
Paskelbta

Vaikai tiesiog juos dievina: saldūs moliūgo kąsneliai be cukraus, kurie dingsta nuo stalo akimirksniu

Moliūgas yra viena universaliausių daržovių, ir visai nereikia jos naudoti tik sriuboms. Kepti kąsneliai – greitas, traškus užkandis, tinkamas tiek vaikams, tiek suaugusiems. Jie yra kiek salstelėję, bet ne per saldūs – būtent toks balansas, kurio norisi šaltą rudenį.

Jei vaikai nelabai mėgsta daržoves, tai vienas iš tų receptų, kurie gali pakeisti jų nuomonę. Moliūgas čia susimaišo su kiaušiniu ir kokosų drožlėmis, o iškepus – pavirsta į šiltą, kvapnų kąsnelį, kurį galima valgyti be padažo, o galima ir su jogurtu ar uogiene.

Skonis primena kažką tarp blynelio ir saldaus kepsnelio. Svarbiausia – šie kąsneliai be pridėtinio cukraus, kepti greitai ir be jokių gudrybių.

Reikalingi ingredientai

  • 400 g moliūgo minkštimo
  • 1 kiaušinis
  • 4 valgomieji šaukštai kokoso drožlių
  • žiupsnelio druskos
  • aliejaus kepimui

Moliūgą sutarkuokite stambia tarka. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir kokoso drožles. Išmaišykite. Šaukštu dėkite kąsnelius į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir apkepkite iš abiejų pusių iki gražios spalvos.

Kąsneliai, kurie keičia požiūrį į moliūgą

Vos tik kąsneliai iškeps, sunku bus jų neparagauti dar karštų – kvapas suvilios ne tik mažuosius. Kokoso drožlės šiek tiek karamelizuojasi, o moliūgas išlieka švelnus ir šiek tiek saldus. Tai vienas iš tų užkandžių, kurie atrodo paprasti, bet valgomi su malonumu.

Kąsneliai puikiai tinka įdėti į dėžutę mokyklai ar net patiekti šventės metu – jie universalūs. Jeigu norisi kažko išraiškingesnio, galima šalia patiekti švelnų jogurtinį padažą ar net bananinį kremą. Bet net be nieko – jie pakankamai skanūs, kad dingtų nuo stalo per kelias minutes.

Tinka valgyti tiek šiltus, tiek visiškai atvėsusius. O geriausia tai, kad jie patiks net tiems vaikams, kurie paprastai purtosi nuo daržovių. Moliūgas čia atsiskleidžia visiškai kitaip, kaip saldus, minkštas, šiek tiek egzotiškas ingredientas, kuris tikrai nelieka nepastebėtas.

Temos: Receptai
Ar patiko šis įrašas?
 

Rašau apie sodininkystę, gamtą ir gyvenimą. Tai temos, kurios man artimos širdžiai ir šaknims. Tikiu, kad augalai moko mus kantrybės, cikliškumo ir ryšio su pasauliu, todėl savo tekstais stengiuosi ne tik dalintis žiniomis, bet ir įkvėpti gyventi lėčiau, sąmoningiau, arčiau žemės.

0 komentarų

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas