Paprasti gėrimai, kurie rudenį gali apsaugoti nuo ligų, gydytojai primena senąsias liaudies paslaptis

Paskelbė Lina Snarskienė
Paskelbta

Paprasti gėrimai, kurie rudenį gali apsaugoti nuo ligų, gydytojai primena senąsias liaudies paslaptis

Atėjus rudeniui, peršalimo sezonas įsibėgėja visu pajėgumu. Temperatūrų svyravimai, drėgmė ir šaltas vėjas tampa rimtu išbandymu mūsų imuninei sistemai. Tačiau natūralūs gėrimai, ruošiami namuose, gali tapti tikra išsigelbėjimo priemone.

Reguliariai juos vartojant, galima ne tik sustiprinti organizmą, bet ir sumažinti peršalimo ar virusinių ligų tikimybę. Šiuos senovinius receptus verta prisiminti ir pritaikyti kasdienybėje.

Dauguma šių gėrimų pasižymi ne tik puikiu skoniu, bet ir moksliškai pagrįstomis naudingomis savybėmis. Jų sudėtyje esantys vitaminai, antioksidantai ir natūralūs priešuždegiminiai komponentai padeda palaikyti stiprią imuninę sistemą, pagerina virškinimą, širdies veiklą ir netgi nuotaiką. 

Erškėčio sultys – vitamino C bomba

Erškėčio vaisiai yra vienas geriausių natūralių vitamino C šaltinių. Reguliariai geriant jų sultis ar arbatą, stiprėja organizmo atsparumas, sutrumpėja ligos trukmė, o virusai tampa mažiau pavojingi.

Šį gėrimą verta įtraukti į kasdienę rutiną – jis natūralus, be jokių konservantų ir gali būti laikomas kaip prevencinė priemonė nuo peršalimo.

Žuvų taukai – senas, bet veiksmingas imuniteto stiprintojas

Žuvų taukai, dar žinomi kaip tranai, daugelį metų naudojami kaip natūrali priemonė imunitetui gerinti. Juose esančios omega-3 riebalų rūgštys padeda palaikyti širdies veiklą, mažina uždegimus ir gerina bendrą organizmo atsparumą. Patogumo mėgėjams – kapsulės, kurios veiksmingumu nenusileidžia skystam variantui.

Imbierinė arbata su cinamonu – šiluma ir sveikata viename puodelyje

Karštas gėrimas su imbieru ir cinamonu ne tik puikiai sušildo rudens vakarais, bet ir padeda organizmui kovoti su virusais. Šie du ingredientai pasižymi stipriu priešuždegiminiu poveikiu, palengvina kvėpavimą, padeda kovoti su gerklės skausmu ir kitais peršalimo simptomais.

Juodųjų serbentų arbata – kvapnus vitaminų šaltinis

Juodieji serbentai – dar vienas puikus vitamino C šaltinis. Iš jų paruošta arbata ne tik gardi, bet ir naudinga sveikatai. Reguliariai ją geriant, stiprėja imunitetas, organizmas greičiau atsigauna po ligų, o šaltis tampa mažiau baisus.

Svogūnų ir medaus sirupas – klasika nuo vaikystės

Nuo senų laikų žinomas svogūnų ir medaus sirupas – vienas efektyviausių liaudiškų vaistų nuo kosulio ir gerklės skausmo. Jis turi antibakterinių savybių, ramina kvėpavimo takus ir stiprina organizmą. Tokį sirupą galima pasigaminti iš anksto ir vartoti kaip profilaktinę priemonę.

Raugintų daržovių sultys ir kefyras – natūralūs probiotikai

Sveika žarnyno flora yra stipraus imuniteto pagrindas. Todėl verta į savo racioną įtraukti raugintų agurkų ar kopūstų sultis, taip pat natūralų kefyrą. Šie gėrimai prisideda prie geresnio virškinimo, stiprina organizmą ir padeda išvengti uždegimų.

Juodgrūdžių sėklų aliejus – poveikis įspūdingas

Juodgrūdžių aliejus, dar vadinamas faraonų auksu, laikomas viena efektyviausių natūralių priemonių imunitetui stiprinti. Vos vienas arbatinis šaukštelis per dieną aprūpina organizmą nesočiosiomis riebalų rūgštimis, kurios padeda atsilaikyti prieš infekcijas ir pagerina bendrą sveikatos būklę.

Pušų spyglių sirupas – nuo kosulio ir gerklės skausmo

Sirupas, gaminamas iš pušų spyglių ūglių, ypač naudingas peršalus. Jis skystina gleives, lengvina atsikosėjimą ir stiprina organizmą. Galima gerti tiek sergant, tiek profilaktiškai, kad rudenį pasitiktumėte sveiki ir energingi.

Šie paprasti, bet veiksmingi natūralūs gėrimai gali tapti puikiu sąjungininku kovoje su rudens virusais. Kasdien vartojami jie ne tik stiprina organizmą, bet ir pagerina savijautą. Nėra geresnio laiko pradėti rūpintis imunitetu nei dabar.

Ar patiko šis įrašas?
 

Rašau apie sodininkystę, gamtą ir gyvenimą. Tai temos, kurios man artimos širdžiai ir šaknims. Tikiu, kad augalai moko mus kantrybės, cikliškumo ir ryšio su pasauliu, todėl savo tekstais stengiuosi ne tik dalintis žiniomis, bet ir įkvėpti gyventi lėčiau, sąmoningiau, arčiau žemės.

0 komentarų

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas