Prisijunkite
Prisijunkite
Limonadas yra neatsiejama nuo vasaros. Karštomis dienomis tai vienas populiariausių gėrimų, padedantis atsigaivinti ir numalšinti troškulį. Nors klasikinis limonadas visada išlieka geras pasirinkimas, vos vienas nedidelis papildymas gali visiškai pakeisti jo skonį ir suteikti ypatingo aromato. Tas ingredientas yra žaliosios citrinos sultys.
Nors tradiciškai limonadai gaminama iš įprastų citrinų, įlašinę žaliosios citrinos sulčių suteikiame gėrimui naujų gaivinančių natų, kurios padaro jį dar skanesnį ir gaivesnį.Norint pasigaminti tikrai skanią ir natūralią limonadą, svarbu rinktis šviežias sudedamąsias dalis. Geriausia naudoti šviežias citrinas, o ne pirktines sultis buteliukuose, kurios dažnai turi pridėtinio cukraus ar kitų nereikalingų priedų. Taip pat patariama rinktis citrinas, kurių žievelė nėra vaškuota.
Jeigu nesate tikri, ar žievelė natūrali, ją reikia gerai nuplauti ir nuplikyti karštu vandeniu. Citrinos žievelė šiame recepte svarbi, nes ji praturtina limonadą išskirtiniu kvapu. Jei norite dar daugiau gaivos, į gėrimą verta įdėti šviežių mėtų lapelių, jie suteikia lengvumo ir švaros pojūtį.
Cukraus kiekį galima pasirinkti pagal savo skonį. Jei norite sveikesnės alternatyvos, galima naudoti medų ar kitus natūralius saldiklius. Vis dėlto verta prisiminti, kad visiškai atsisakius saldumo, limonadas gali būti per daug rūgšti.
Limonadui gaminti reikės penkių citrinų ir vienos žaliosios citrinos. Vieną iš citrinų reikia supjaustyti griežinėliais kartu su žievele ir sudėti į ąsotį. Į tą patį indą suberiame kelis šaukštelius cukraus bei įdedame šviežių mėtų lapelių, kurių kiekį galima pasirinkti pagal pageidavimą.
Viską lengvai sutriname mediniu šaukštu ar kitu įrankiu, kad atsiskleistų kvapai iš žievelės bei mėtų. Tuomet įpilame šiek tiek vandens, kad apsemtų sutrintas sudedamąsias dalis, ir ąsotį padedame į šaldytuvą valandai.
Iš likusių citrinų rankomis arba su spaudykle išspaudžiame sultis. Kitoje talpoje paruošiame likusį vandenį, palikdami vietos papildymui. Iš šaldytuvo išimame pirmąjį ąsotį, jo turinį perkošiame per sietelį ir supilame į antrąjį indą. Tuomet supilame šviežiai išspaustas citrinų sultis.
Žaliosios citrinos puselę supjaustome plonais griežinėliais ir taip pat įdedame į limonadą. Įmetame dar kelis šviežius mėtų lapelius ir viską švelniai pamaišome, kad iš žaliosios citrinos išsiskirtų sultys. Patiekiame su ledukais.
Tokiu būdu pagamintas limonadas yra ne tik gaivus, bet ir natūralus, be nereikalingų priedų, todėl puikiai tinka vasaros dienoms. Tai paprastas receptas, kuriam nereikia daug pastangų, tačiau rezultatas yra tikrai išskirtinis.
0 komentarų
Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!
Prašome prisijungti