Šparaginės pupelės, kurios privers pamiršti apie senus receptus: pateikiamas receptas, kuris išgelbės vakarienę

Lina Snarskienė , 2025-06-10, 10:54 (atnaujinta 2025-06-10, 13:56)
0
Šparaginės pupelės, kurios privers pamiršti apie senus receptus: pateikiamas receptas, kuris išgelbės vakarienę

Vasarą ant stalo dažnai atsiduria šparaginės pupelės – greitai paruošiamos, nebrangios ir maistingos. Tačiau daugelis vis dar renkasi vienintelį gerai pažįstamą variantą: virtas su sviestu ar apkepintas su džiūvėsėliais. Skonio tai turi tiek, kiek reikia, bet jei norisi kažko kito, šiek tiek įdomesnio – verta išbandyti kitą kryptį.

Šį sezoną verta žengti žingsnį į šoną ir šparagines paruošti visai kitaip. Ne džiūvėsėliai, o česnakas, migdolai ir parmezanas suteiks šiam vasariškam garnyrui visai kitą, dar nepatirtą, skonio lygį. Tai paprasta, bet labai efektyvu ir tokia pupelių versija išgaruoja nuo stalo akimirksniu.

Jeigu Jums pabodo klasikiniai būdai, ši šparaginių pupelių interpretacija taps tikru atradimu. Traškūs migdolų drožlių akcentai, švelnus česnako aromatas ir druskingas parmezano poskonis leis pamiršti, kad valgote daržovę – atrodys, kad ragaujate elegantišką užkandį restorane.

Kaip paruošti šparagines pupeles kitaip 

Norint išgauti idealią tekstūrą, reikėtų pupeles pirmiausia trumpai apvirti pasūdytame vandenyje. Per ilgai neverta virti – 4 minutės visiškai pakanka, kad išlaikytų šiek tiek traškumo. Per tą laiką galima pasiruošti keptuvę su aliejumi ir sviestu bei supjaustytu česnaku.

Kai keptuvė sušyla, į ją metamos migdolų drožlės – jos ne tik suteikia traškumo, bet ir subtilų riešutų poskonį. Vos tik migdolai įgauna spalvą, prie jų keliauja ir apvirtos šparaginės. Viskas pasisuka į paprastą, bet išieškotą kompoziciją, kurią vainikuoja šviežiai tarkuotas parmezanas.

Skoniui paryškinti pridedama šiek tiek druskos ir šviežiai grūstų pipirų – daugiau nieko ir nereikia. Toks patiekalas gali būti valgomas vienas, be jokio mėsos ar garnyro, nes jis sotus, bet tuo pačiu lengvas.

Su kuo patiekti šią netikėtą šparaginių pupelių versiją?

Šparaginės pupelės su migdolais ir parmezanu gali drąsiai tapti pagrindiniu patiekalu. Bet jei norisi ko nors daugiau, ji puikiai tinka prie keptos vištienos ar net jautienos kepsnio. Taip pat dera su žuvimi – tiek kepta lašiša, tiek garuose ruošta menke.

Net ir prie makaronų šis garnyras tinka, o ypač su grietinėle pagrįstais padažais ar šviežiu špinatų garnyru. Kai kurie derina ją su jogurtiniu padažu ir bulvėmis, o grilyje kepta mėsa šalia šio patiekalo įgauna visai kitą atspalvį.

Tad jeigu šparaginės pupelės šiemet jau buvo ant Jūsų stalo – šis receptas turėtų būti tas, kuris atgaivins santykius su šiuo kukliu, bet itin universaliu augalu.

Ar patiko šis įrašas?
 
Temos: Receptai

0 komentarų

Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!

Prašome prisijungti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas