Šiems blynams neįmanoma atsispirti: varškės ir karamelės blynai, kurie priverčia šypsotis

Paskelbė Lina Snarskienė
Paskelbta

Šiems blynams neįmanoma atsispirti: varškės ir karamelės blynai, kurie priverčia šypsotis

Kai norisi kažko saldaus, bet ypatingo – šie blynai tampa tikra stalo puošmena. Jie purūs, švelnūs ir tirpsta burnoje, o jų įdaras primena visiems gerai pažįstamą „Rafaelo“ saldainį, tik šįkart lengvesnėje, namų gamybos versijoje. Receptas labai paprastas ir reikalauja minimalių pastangų – užtat rezultatas viršija visus lūkesčius.

Pagrindinis šių blynų išskirtinumas – įdaras, kuriame dera varškė, karamelizuotas kondensuotas pienas ir kokoso drožlės. Toks derinys užtikrina ne tik puikų skonį, bet ir idealią tekstūrą. 

Net tie, kurie į blynus žiūri skeptiškai, šiuos tikrai suvalgys ne vieną. Iškepti ir paruošti juos labai lengva, todėl šis receptas tinka ir tada, kai svečiai jau pakeliui, ir kai norisi saldaus kąsnio šeimos vakarienei.

Ingredientai

Blyneliams:

  • 500 ml pieno
  • 2 kambario temperatūros kiaušiniai
  • 200 g kvietinių miltų
  • 2 šaukštai bekvapio augalinio aliejaus
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos

Įdarui:

  • 360 g varškės
  • 150 g virto kondensuoto pieno
  • 40 g kokoso drožlių + šiek tiek pabarstymui

Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius ir lengvai paplakite šluotele ar mikseriu iki šviesios putelės. Supilkite 200 ml pašildyto pieno, aliejų ir dar kartą išplakite.

Išsijokite miltus per sietelį ir dalimis įmaišykite į skystą masę, nuolat maišydami, kad neliktų gumulėlių. Plona srovele supilkite likusį pieną, maišykite, kol gausite skystą, grietinėlę primenančią tešlą. 

Jei ji per tiršta, įpilkite dar šaukštą pieno. Gerai įkaitinkite keptuvę, patepkite aliejumi tik pirmą kartą. Pilkite po samtį tešlos, paskirstykite per visą paviršių ir kepkite 1,5–2 minutes, kol kraštai pradės ruduoti. Apverskite ir kepkite dar 1 minutę.

Į dubenį sudėkite varškę, virtą kondensuotą pieną ir kokoso drožles. Viską gerai išmaišykite šakute, kol masė taps vientisa. Atvėsintą blyną patepkite 1,5–2 šaukštais įdaro. Palikite po 2–3 cm nuo kraštų. Užlenkite šonus į vidų ir susukite į ritinėlį. Blynelius galite pabarstyti papildomomis kokoso drožlėmis ar sudėti į gražią lėkštę kalneliu.

Šie „Rafaelo“ blynai – tai puikus pasirinkimas savaitgalio desertui, šventei ar net saldžiam pusryčiui. Net jei iškepsite 100 – dar teks slėpti nuo šeimos narių!

Temos: Receptai
Ar patiko šis įrašas?
 

Rašau apie sodininkystę, gamtą ir gyvenimą. Tai temos, kurios man artimos širdžiai ir šaknims. Tikiu, kad augalai moko mus kantrybės, cikliškumo ir ryšio su pasauliu, todėl savo tekstais stengiuosi ne tik dalintis žiniomis, bet ir įkvėpti gyventi lėčiau, sąmoningiau, arčiau žemės.

0 komentarų

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas