Prisijunkite prie Bilis.lt ir mėgaukitės išskirtinėmis galimybėmis. Registruoti vartotojai mato mažiau reklamų, gali rašyti komentarus bei dalyvauti įvairiuose konkursuose!
Tęsdami prisijungimą soc. tinklais jūs automatiškai sutinkate su privatumo politika ir naudojimosi taisyklėmis, kurias rasite paspaudę čia.
Šiurpiai skanūs receptai, kuriuos reikia išbandyti: Helovynui tinkantys užkandžiai, kuriuos lengva pasigaminti
Kiekvienais metais spalio pabaigoje Lietuvoje ima ryškėti vis dažnesni ginčai: ar verta minėti Helovyną? Vieniems ši šventė atrodo svetima, keista ar net bauginanti, kitiems – tai kūrybingas, spalvingas, džiugus metas, ypač vaikams ir visiems, kurie nori bent trumpam pabėgti nuo kasdienybės.
Nedaugelis žino, kad Helovyno ištakos yra labai gilios ir turinčios prasmingą pagrindą. Ši šventė kilo iš senovės keltų, kurie tikėjo, jog šiuo metų laiku pasaulio ir anapusybės ribos tampa plonesnės, o mirusiųjų dvasios grįžta į žemę. Gyvenimas susideda iš švenčių, prisiminimų ir mažų akimirkų, kurios leidžia mums pajusti bendrystę, džiaugsmą ar tiesiog pasimėgauti kūrybingumu.
Ir nors Helovynas gali atrodyti keistas ar net ne mūsų, jis suteikia progą išreikšti save, įtraukti vaikus į smagias veiklas, pabūti kartu ir net pasiruošti žiemai su šypsena. Ir kodėl gi nepažymėjus ir vienos tamsesnės, bet spalvingos šventės su žvakių šviesa, moliūgais ir, žinoma, bauginančiai gardžiais patiekalais?
Raganos pirštai
Ingredientai:
140 g cukraus pudros
200 g sviesto (minkšto)
1 kiaušinis
1 šaukštelis migdolų ekstrakto
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
5-6 lašai žalių maistinių dažų
330 g miltų
1 šaukštelis druskos
70g smulkintų pistacijų + trupučiai dekoravimui
85 g migdolų riekelių
135 g uogienės (vyšnių, aviečių arba braškių)
Mikseriu išplakite cukraus pudrą su sviestu iki purios masės. Įmaišykite kiaušinį, ekstraktus ir dažus. Įberkite miltus, druską, pistacijas – sumaišykite tešlą. Padėkite ją į šaldytuvą 30 min.
Išimkite ketvirtadalį tešlos, formuokite „pirštus“ – apie 7 cm ilgio, siaurus volelius. Įspauskite migdolo riekelę – kaip nagą, peiliu pažymėkite raukšles, įspauskite „karpas“ iš pistacijų.
Pirštus šaldykite 30 min., tuomet kepkite 180 °C apie 8 min.
Šiek tiek atvėsinkite, nuimkite „nagus“, po jais įdėkite truputį uogienės ir grąžinkite – kraupus efektas garantuotas!
Mumijos dešrelės
Ingredientai:
1 pakelis sluoksniuotos tešlos
3 riekelės amerikietiško sūrio
12 dešrelių
2 šaukštai sviesto (ištirpinto)
Dižono garstyčios
Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Supjaustykite tešlą juostelėmis. Kiekvieną dešrelę apvyniokite sūriu, tada – 4 tešlos juostelėmis, imituojant tvarsčius.
Sudėkite ant kepimo popieriaus, patepkite sviestu. Kepkite 12-15 min.
Kai atvės, su dantų krapštuku užlašinkite garstyčių – padarykite „akis“.
Velniški moliūgų kiaušiniai
Ingredientai:
12 kiaušinių
1/2 stiklinės majonezo
1/2 citrinos sultys
1 1/2 šaukštelio Dižono garstyčių
Druska, pipirai
2 šaukšteliai paprikos miltelių
4 laiškiniai česnakai
Kiaušinius išvirkite, nulupkite, perpjaukite pusiau. Išimkite trynius, sutrinkite juos su majonezu, garstyčiomis ir citrinos sultimis.
Rašau apie sodininkystę, gamtą ir gyvenimą. Tai temos, kurios man artimos širdžiai ir šaknims. Tikiu, kad augalai moko mus kantrybės, cikliškumo ir ryšio su pasauliu, todėl savo tekstais stengiuosi ne tik dalintis žiniomis, bet ir įkvėpti gyventi lėčiau, sąmoningiau, arčiau žemės.
0 komentarų
Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“
privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.
0 komentarų
Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.