Silkės gerbėjai - atsargiai, nes šis receptas pakeis jūsų nuomonę visiems laikams

Paskelbė Lina Snarskienė
Paskelbta

Silkės gerbėjai - atsargiai, nes šis receptas pakeis jūsų nuomonę visiems laikams

Naminė marinuota skumbrė yra vienas iš tų patiekalų, kuris gali nustebinti net tuos, kurie įpratę prie parduotuvinių žuvies gaminių. Jūs galite paruošti skumbrę taip, kad jos skonis būtų intensyvesnis, aromatingesnis ir kur kas natūralesnis nei bet kurios pramoniniu būdu gaminamos alternatyvos.

Šio patiekalo populiarumas nuolat auga, nes jis yra ne tik skanus, bet ir paprastai pagaminamas. Pagal šį receptą jums neprireiks sudėtingų technikų ar neįprastų ingredientų. Viskas, ko reikia, yra šviežia žuvis, keli prieskoniai ir kantrybė leidžiant skumbrei gerai įsigerti marinato.

Jeigu jūs ieškote būdo, kaip paįvairinti šventinį stalą, pasigaminti užkandį vakarėliui ar tiesiog norite turėti ką nors ypatingo šaldytuve, ši marinuota skumbrė yra puikus pasirinkimas. Laikantis recepto ir kelių svarbių taisyklių, rezultatas bus nepriekaištingas.

Reikalingi ingredientai

Jums reikės dviejų šviežių skumbrių ir kelių paprastų produktų, kurie padės sukurti subalansuotą, aromatingą ir natūraliai išlaikytą marinatą. Skumbrės skonis atsiskleidžia dėl tinkamai parinktų komponentų, todėl svarbu laikytis tikslių proporcijų ir nieko nekeisti savo nuožiūra.

Pagrindiniai ingredientai marinatui:

  • 2 skumbrės
  • 1 l vandens
  • 80 g druskos
  • 80 g cukraus
  • 10 juodųjų pipirų žirnelių
  • 2 lauro lapai
  • 90 g acto
  • 200 ml aliejaus
  • 1 svogūnas

Marinato ruošimas ir žuvies paruošimas

Norėdami paruošti marinatą, užvirinkite litrą vandens ir suberkite druską, cukrų, pipirus bei lauro lapus. Viską gerai išmaišykite ir pavirkite, kol prieskoniai atskleis aromatą, o druska ir cukrus visiškai ištirps. Tuomet marinatą reikia atvėsinti, nes karštas skystis gali pažeisti žuvies struktūrą ir ji taps per minkšta.

Skumbrę būtina tinkamai paruošti. Jūs turite pašalinti galvas, išvalyti vidurius ir nupjauti pelekus. Po to žuvis supjaustoma lygaus dydžio gabalėliais, kad jie vienodai prisigertų marinato. 

Paruošta skumbrė dedama į atvėsintą marinatą ir laikoma šaldytuve per naktį. Šis laukimo etapas yra vienas svarbiausių, nes būtent tada žuvis įgauna tikrą skonį ir tinkamą tekstūrą. Po mirkymo skumbrė tampa pastebimai švelnesnė, aromatingesnė ir paruošta dar vienam etapui, kuris suteikia jai galutinį skonį.

Svogūnų ir žuvies sluoksniavimas

Kai žuvis pakankamai pasimarinuoja, galite pradėti sluoksniavimą. Į stiklinį indą arba stiklainį pirmiausia dedami svogūnų griežinėliai. Tai suteikia švelnumo ir padeda riebesnei skumbrei subalansuoti skonį. Ant jų dedami skumbrės gabalėliai, o tada vėl dedamas svogūnų sluoksnis. Taip kartojama tol, kol indas pilnas.

Šis sluoksniavimas padeda žuviai tolygiau pasisotinti marinato skoniu ir aromatu. Be to, svogūnai suteikia malonų kontrastą riebesnei žuviai. Skumbrė išlieka sultinga, o svogūnai švelniai suminkštėja.

Kai visi sluoksniai uždėti, reikia papildyti marinato ir virinto vandens mišiniu santykiu vienas prie vieno. Tai padeda pagaminti švelnesnį skonį ir neleidžia actui dominuoti. Ant viršaus pilamas aliejus, kuris apsaugo žuvį nuo oro ir padeda jai išsilaikyti ilgiau.

Temos: Receptai
Ar patiko šis įrašas?
 

Rašau apie sodininkystę, gamtą ir gyvenimą. Tai temos, kurios man artimos širdžiai ir šaknims. Tikiu, kad augalai moko mus kantrybės, cikliškumo ir ryšio su pasauliu, todėl savo tekstais stengiuosi ne tik dalintis žiniomis, bet ir įkvėpti gyventi lėčiau, sąmoningiau, arčiau žemės.

0 komentarų

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas