Prisijunkite
Pranešimas spaudai
Paskelbta
Prisijunkite
Pranešimas spaudai
Paskelbta
Ne tik Kalėdoms, bet ir kasdieniam stalui lietuviai vis dažniau renkasi lengvesnius, spalvingesnius patiekalus, kurie įprastam meniu suteikia daugiau gaivos.
Jei ieškote ko nors, kas bus maistinga, nebrangu ir greita, prie prekybos tinklo „Iki“ komandos prisijungęs restorano šefas Dainius Špakauskas siūlo atsinaujinti – patiems pasigaminti gardžiai pikantišką ryžių dubenėlį („bowl“) su konservuotu tunu. Jis puikiai tiks ir pietums, ir kaip gaivi ryžių mišrainė šventėms.
Įvairovė ant lietuvių stalų auga, o fantazija – drąsėja

Pirkėjų įpročiai pastaraisiais metais gana sparčiai keičiasi, pastebi Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė pasikeitė. Šventiniu laikotarpiu jie renkasi ne tik tradicinius gaminius, bet ir produktus, kurie leidžia kūrybiškai žvelgti į maisto gamybą, kurti šviežesnius, dinamiškus derinius.
„Lietuviai vis dažniau improvizuoja ir į šventinį meniu įtraukia ne tik tradicinius, bet ir pasaulio virtuvių įkvėptus skonius. Tai vyksta be didelių pastangų – kartais vos vienas naujo skonio ingredientas padaro didelį skirtumą. Pastebime, kad šalia klasikinio pomidorų padažo pirkėjai vis drąsiau renkasi ir aštresnius variantus, o greta įprasto žaliojo pesto atranda ir pesto su trumais ar paprikomis.
Namų lentynose šalia saulėgrąžų, alyvuogių atsiranda ir sezamų, linų sėmenų aliejai, kurie leidžia eksperimentuoti su skoniais be jokio papildomo vargo. Šį savaitgalį nemažą dalį tokių produktų galima įsigyti pigiau, todėl tai puiki proga išbandyti įdomesnių receptų – kurie puikiai tiks tiek kasdieniams pietums, tiek šventėms, kai norisi lengvo ir šiuolaikiško patiekalo ant stalo“, – sako G. Kitovė.
Šefas primena: skanus, pigus maistas gali būti ir subalansuotas

Restorano šefui D. Špakauskui maisto gamyba – gyvenimo aistra, tačiau artėjančios Kalėdos tikrai nebūtinai visiems turi reikšti dienas, praleistas virtuvėje. Kartais geriausias dovanos sau ir artimiesiems būdas – paruošti kažką stebinančiai gardaus, bet paruošto iš kasdienių produktų.
„Žiemos sezonu žmonės nori daugiau jaukumo, sočių patiekalų. Tačiau maistingas, ilgam alkį numalšinsiantis patiekalas visiškai neprivalo apsunkinti.
Todėl pastaraisiais metais ir Lietuvoje išpopuliarėję „bowls“ dubenėliai yra toks patogus sprendimas: čia lengva eksperimentuoti, galima naudoti visiškai įprastus pigius ingredientus, bet žaisti su skoniais, tekstūromis. Be to, šis patiekalas gali pakeisti ir įprastą mišrainę net ant Kūčių stalo – ją su malonumu kirs ne tik nevalgantys mėsos, bet ir vengiantys pieno produktų“, – sako D. Špakauskas.
Ta pati daugelio namuose įprasta tuno skardinė gali gelbėti ne tik ruošiant salotas ar makaronus – bet ir derinama su puriais ryžiais, traškiomis daržovėmis, palydėta aštresnių akcentų ir rūgštelės išties palikti įspūdį. Juk skonių harmonija ir nauji atradimai labai tinka šventiniam laikotarpiui.
Siūlydamas savo receptą „Iki“ pirkėjams, šefas dalijasi ir patarimais, kaip be didelių išlaidų pasiekti trokštamą rezultatą: „Jei neturite ryžių acto, naudokite obuolių actą su žiupsneliu cukraus ir druskos. Aš mėgstu „Sriracha“, bet galite ją pakeisti kitu mėgstamu aštriu padažu. Bet nedarykite kompromisų dėl skrudintų sezamo sėklų – pabarstytos ant patiekalo jos suteiks ypatingo aromato ir traškumo“.
Aštraus tuno ryžių dubenėlis „bowl“ – greitas, pigus ir maistingas patiekalas
Reikės:
Gaminame:
0 komentarų
Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.