Prisijunkite
Pranešimas spaudai
Paskelbta
Prisijunkite
Pranešimas spaudai
Paskelbta
Ne paslaptis, kad šventinės vaišės – metas suspindėti dažnam namų kulinarui. Kalėdų stalo patiekalai neprivalo būti brangūs ar sunkiai pagaminami, tereikia pasitelkti šiek tiek išradingumo bei gudrumo, sako „Instagramo“ platformoje sparčiai populiarėjantis maisto receptų filmukų kūrėjas Andrius Šimulynas (@andriushim). Kulinarijos entuziastas dalijasi netikėtu receptu, kuriame tradicinė antiena tampa itališkų arančinų pažiba.
Pasak prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, pirkėjai mėgsta eksperimentuoti neapleisdami tradicijų. Remiantis „Iki“ atliktos lojalių klientų apklausos duomenimis, dažniausiai Kalėdų stalo pirkėjai neįsivaizduoja be kiaulienos kumpio, antienos, o dalis renkasi jautieną ar visą viščiuką, tačiau rinkdamiesi tradicinius skonius pirkėjai vis ieško naujų patiekimo būdų, neragautų garnyrų.
„Ruošdamiesi šventėms lietuviai ieško patogumo ir galimybės įprastus skonius patiekti naujai, mažiau laiko praleisdami virtuvėje, todėl parduotuvių lentynose prieš šventes galima išvysti vis daugiau jau pagamintų užkandžių, užtepėlių, užkandžių rinkinių ar kepimui paruoštų mėsos produktų – pavyzdžiui, ilgai virtos antienos ar jaučio žandų“, – sako G. Kitovė.
Itališkas akcentas tradiciniam stalui
Įmantriai atrodančios anties kojelės neprasprūdo ir pro instagramerio A. Šimulyno akis. Jis kviečia išmėginti liaupsių socialiniuose tinkluose sulaukusį itališkosios klasikos, arančinų, receptą su lėtai virta antienos šlaunelių mėsa.
Sicilijoje gimęs patiekalas išvertus iš italų kalbos reiškia „mažas apelsinas“, dėl iškepusių ryžių spalvos panašumo į apelsiną. Tai – autentiškas Italijos gatvės maistas, kurį ten galima rasti bemaž kiekvieno restorano valgiaraštyje. Dažnai arančinais prekiaujama turguose, miestų aikštėse – tad šis patiekalas neatsiejamas nuo šventiško šurmulio.
„Artėjant šventėms kiek anksčiau pradedu ieškoti receptų šeimos stalui, kuriais bandysiu nustebinti susirinkusius. Nesu gaminęs arančinų. Įprastas sūrio įdaras neskambėjo taip įspūdingai, todėl sugalvojau juos „paturbinti” antiena, tiksliau – sous vide lėtai virta antienos šlaunelių mėsa. Nei sous vide vonelės, nei laiko tiek žaisti dauguma mūsų neturi, todėl pirkau jas jau lėtai virtas ir trumpai kepiau. Recepte svarbu naudoti tikrą „Parmigiano“ sūrį, ir specialius rizotui skirtus „Arborio“ ryžius. Jei traškūs, bet viduje kremiški rutuliukai su sūriu ir mėsa skamba gerai – gaminam“, – kviečia „Iki“ ambasadorius A. Šimulynas.
Porcijos: 2
Gaminimo laikas: apie 2 val.
Reikės: 250g „Arborio“ ryžių, 1 šalotinio svogūno, 1/2 taurės balto vyno, alyvuogių aliejaus kepimui, „Parmigiano Regiano“ sūrio, 2 v. š. sviesto, 1.5 litro vištienos sultinio, lėtai keptos anties šlaunelės, mocarelos (įdarui, apie 50g), kiaušinio, miltų ir panko džiuvėsėlių.
Gaminame:
0 komentarų
Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.