Prisijunkite prie Bilis.lt ir mėgaukitės išskirtinėmis galimybėmis. Registruoti vartotojai mato mažiau reklamų, gali rašyti komentarus bei dalyvauti įvairiuose konkursuose!
Tęsdami prisijungimą soc. tinklais jūs automatiškai sutinkate su privatumo politika ir naudojimosi taisyklėmis, kurias rasite paspaudę čia.
Norite rankšluosčių kaip viešbutyje? Šis paprastas triukas leis jiems likti sniego baltumo metų metus
Daugelis svajoja apie švelnius ir sniego baltumo rankšluosčius, kokius matome prabangiuose viešbučiuose. Tačiau namuose jie dažnai greitai praranda savo pirminį grožį, pagelsta arba papilkėja. Tuomet atrodo, kad vienintelė išeitis – pirkti naujus, nors senieji dar galėtų tarnauti ilgus metus.
Paslaptis slypi teisingame skalbimo būde. Užtenka kelių ingredientų, kuriuos visi turime savo virtuvėje, kad rankšluosčiai vėl taptų akinamai balti. Šį triuką naudoja net viešbučių skalbyklos, todėl rezultatas tikrai nustebins.
Be to, jis yra ne tik veiksmingas, bet ir ekologiškas bei nekenksmingas sveikatai. Prieš pradedant verta suprasti, kodėl išvis rankšluosčiai praranda savo baltumą. Tik tada bus aišku, kodėl į pagalbą pasitelkiami tokie paprasti dalykai kaip actas, citrina ar citrinos rūgštis.
Kodėl rankšluosčiai praranda baltumą?
Baltas audinys atrodo švariausias, tačiau jis greičiausiai pasiduoda spalvos pokyčiams. Pagrindinė problema – kietas vanduo, kuriame gausu mineralų. Šios mikroskopinės dalelės įstringa audinio pluoštuose, todėl rankšluosčiai tampa šiurkštūs, pilkšvi ir praranda sugeriamumą.
Kitas kaltininkas – įvairūs kosmetikos produktai. Kūno aliejai, kremai, kondicionieriai ar net muilo likučiai įsigeria į audinį ir ne visuomet pilnai išsiskalbia. Taip jie kaupiasi sluoksnis po sluoksnio, suteikdami audiniui gelsvą ar pilkšvą atspalvį.
Negalima pamiršti ir pačių skalbimo priemonių. Milteliai ar skysti skalbikliai, naudojami per dideliais kiekiais, ne visuomet išsiskalauja iki galo. Likę ant audinio jie ne tik blogina jo išvaizdą, bet ir daro jį mažiau švelnų.
Viešbučių paslaptis: paprasti ingredientai vietoje chemijos
Norint, kad rankšluosčiai išliktų akinamai balti, nereikia jokių stiprių chemikalų. Užtenka trijų pigių ir lengvai randamų ingredientų, kuriuos visi turime virtuvėje. Tai:
citrinos sultys – jos natūraliai balina ir suteikia gaivumo (apie pusę stiklinės),
citrinos rūgštis – puikiai pašalina kvapus ir padeda ištirpdyti kalkių nuosėdas (apie 5 šaukštus),
actas – suminkština audinį ir pašalina skalbimo priemonių likučius (apie 3 šaukštus).
Užtenka šią paprastą mišinį įpilti į skalbyklę kartu su įprastu skalbikliu, ir rezultatas bus akivaizdus jau po pirmojo skalbimo. Rankšluosčiai taps švelnesni, gaivesni ir kur kas baltesni.
Teisingas skalbimo režimas – raktas į sėkmę
Svarbu ne tik tai, ką dedate į skalbyklę, bet ir kaip skalbiate. Baltus rankšluosčius būtina skalbti bent 60 laipsnių temperatūroje. Tik tokia šiluma užtikrina, kad iš audinio pasišalins bakterijos, riebalai ir susikaupę nešvarumai.
Dar viena dažna klaida – per didelis skalbimo priemonių kiekis. Kai jų naudojama per daug, jie nesuspėja visiškai ištirpti ir įsigeria į audinį. Vietoje švaros gaunamas priešingas rezultatas – rankšluosčiai tampa pilki ir kieti.
Tinkamas džiovinimas – paskutinis žingsnis
Net ir tinkamai išskalbti rankšluosčiai gali greitai sugadinti savo išvaizdą, jei jie nėra gerai išdžiovinami. Drėgni audiniai tampa puikia terpe bakterijoms, o tai sukelia nemalonų kvapą ir pagreitina gelsvumą.
Todėl būtina juos visiškai išdžiovinti prieš padedant į spintą. Geriausia tai daryti vietoje, kur yra gera ventiliacija. Jei turite galimybę, išdžiovinkite rankšluosčius lauke – saulė padės dar labiau juos nubalinti.
Rašau apie sodininkystę, gamtą ir gyvenimą. Tai temos, kurios man artimos širdžiai ir šaknims. Tikiu, kad augalai moko mus kantrybės, cikliškumo ir ryšio su pasauliu, todėl savo tekstais stengiuosi ne tik dalintis žiniomis, bet ir įkvėpti gyventi lėčiau, sąmoningiau, arčiau žemės.
0 komentarų
Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!
0 komentarų
Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!
Prašome prisijungti