Jūsų šeima prašys dar ir dar: receptas stebuklingo pyrago, kurį pagaminsite net ir neturėdami orkaitės

Paskelbė Lina Snarskienė
Paskelbta

Jūsų šeima prašys dar ir dar: receptas stebuklingo pyrago, kurį pagaminsite net ir neturėdami orkaitės

Kartais norisi pasilepinti kažkuo gardžiu, bet mintis praleisti valandą prie orkaitės visiškai nežavi. O galbūt netikėtai svečiuose lankysis anyta, o jūs norėtumėte ją nustebinti? Yra puikus sprendimas.

Šis pyragas jau tapo populiariu desertu internete – daugeliui užtenka jį išbandyti vieną kartą, kad jis taptų savaitgalio desertų favoritu. Greitas, paprastas, be kepimo – puikus pasirinkimas net tiems, kas nelabai mėgsta gaminti.

Vos keli ingredientai, keliolika minučių darbo ir šaldytuve sustingstantis skanumynas, kuris atrodo įspūdingai. Štai kaip pasiruošti šį desertą, kuris tikrai sulauks komplimentų.

Kokius ingredientus reikės turėti?

Norint paruošti pyragą, Jums prireiks:

  • 1 šaukšto vanilinio cukraus;
  • 100 g tirpinto sviesto;
  • 200 g cukraus pudros;
  • 300 g sausainių (geriausiai tinka klasikiniai);
  • 250 ml 30 proc. riebumo grietinėlės;
  • 500 g maskarponės sūrio.

Papildomai galite pagardinti pyragą mėlynėmis, avietėmis, braškėmis ar tarkuotu šokoladu, migdolų drožlėmis. Saldumą taip pat galima reguliuoti – jei mėgstate saldžiau, dėkite daugiau cukraus pudros.

Pirmiausia reikia susmulkinti sausainius. Galite tai padaryti smulkintuvu, kočėlu arba subėrę į maišelį ir sutraiškę. Tuomet sumaišykite sausainius su tirpintu sviestu – turi išeiti vientisa masė.

Gautą masę tolygiai paskirstykite torto formos (apie 20 cm skersmens) dugne ir gerai paspauskite, kad suformuotumėte pagrindą. Įdėkite į šaldytuvą, kol ruoškite kremą.

Kaip paruošti kremą?

Grietinėlę plakite iki standžių putų. Kitame inde sumaišykite maskarponės sūrį su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Kai masė taps vientisa, atsargiai įmaišykite suplaktą grietinėlę.

Paruoštą kremą paskirstykite ant sausainių pagrindo, išlyginkite paviršių. Ant viršaus galite išdėlioti mėgstamus vaisius ar uogas, pabarstyti šokolado drožlėmis ar migdolų skaidulėlėmis.

Kada galėsite skanauti?

Paruoštą pyragą būtina palaikyti šaldytuve bent dvi valandas, kad kremas sutvirtėtų, o skoniai susijungtų. Geriausia pyragą gaminti iš anksto – taip jis taps dar gardesnis.

Rezultatas nustebins net patį išrankiausią svetį, o jūs džiaugsitės, kad tam nereikėjo net orkaitės! Smaližiams toks pyragas tikrai patiks.

Ar patiko šis įrašas?
 

Rašau apie sodininkystę, gamtą ir gyvenimą. Tai temos, kurios man artimos širdžiai ir šaknims. Tikiu, kad augalai moko mus kantrybės, cikliškumo ir ryšio su pasauliu, todėl savo tekstais stengiuosi ne tik dalintis žiniomis, bet ir įkvėpti gyventi lėčiau, sąmoningiau, arčiau žemės.

0 komentarų

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas