Nauja šventinės klasikos era: šventinis silkės tortas, kuris nustebins net močiutę

Paskelbė Lina Snarskienė
Paskelbta

Nauja šventinės klasikos era: šventinis silkės tortas, kuris nustebins net močiutę

Šventinis stalas dažnai neįsivaizduojamas be klasikinės silkės pataluose, tačiau ši patiekalo versija pakylėja jį į visiškai kitą lygį. Įspūdinga torto forma suteikia tradiciniam skoniui naują išvaizdą, o paruošimas išlieka toks pat paprastas. Toks tortas ne tik sutraukia žvilgsnius, bet ir leidžia mėgautis pažįstamais produktais kiek kitokiu būdu.

Ši idėja ypač tiks tiems, kurie nori nustebinti šeimą ar svečius neįprasta, tačiau patikima šventinio stalo interpretacija. Visi ingredientai išlieka tie patys, tačiau patiekalas tampa vientisas, tvirtas, lengvai pjaustomas ir labai dekoratyvus. 

Burokų želė suteikia tortui glotnų, estetišką paviršių, kuris atrodo moderniai ir šventiškai. Toks tortas patiks tiek tradicinių skonių gerbėjams, tiek tiems, kurie šventėms ieško ko nors įsimintino. Jis puikiai dera su kitais šventiniais patiekalais, gali būti gaminamas iš anksto ir leidžia patogiai porcijuoti svečiams.

Torto „Silkė pataluose“ ingredientai

Šiam nuostabiam maisto šedevrui jums reikės:

  • 400 g silkių filė
  • 3 burokai (apie 500 g)
  • 1-2 svogūnai
  • 3 morkos
  • 4-5 bulvės
  • druska
  • 25 g želatinos
  • 100 ml šalto vandens
  • 500 g majonezo

Svogūnų marinatas

  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1/2 valgomojo šaukšto acto
  • 200 ml vandens

Papildoma puošyba (nebūtina)

  • žalumynai
  • granato sėklos

Iš pradžių reikia paruošti visus ingredientus: išvirti bulves, morkas ir burokus, nulupti silkę, pasidaryti marinatą svogūnams ir išbrinkinti želatiną. Daržoves sutarkuokite, kad sluoksniai būtų lygūs ir vientisi.

Pirmasis sluoksnis formoje – pusė tarkuotų bulvių, apteptų majonezu. Ant jų dedama marinuota smulkintų svogūnų masė. Toliau sluoksniuojama silkė, morkos ir dar vienas majonezo sluoksnis. Ant viršaus dedama likusi bulvių dalis, paviršius aptepamas plonu majonezo sluoksniu.

Burokų sluoksniui virtus burokus sutrinkite kartu su maždaug 300 g majonezo, druska ir pipirais. Išbrinkusią želatiną trumpai pašildykite, kad ištirptų, ir įmaišykite į burokų masę. Gautą želė užpilkite ant torto ir lengvai papurtykite formą, kad neliktų oro burbuliukų.

Tortą šaldykite 4-6 valandas, tuomet išimkite iš formos ir, jei norisi, papuoškite žalumynais ar granato sėklomis. Patiekalas taps tikra stalo puošmena ir maloniai nustebins tradiciniais skoniais, pateiktais visiškai naujai.

Temos: Receptai
Ar patiko šis įrašas?
 

Rašau apie sodininkystę, gamtą ir gyvenimą. Tai temos, kurios man artimos širdžiai ir šaknims. Tikiu, kad augalai moko mus kantrybės, cikliškumo ir ryšio su pasauliu, todėl savo tekstais stengiuosi ne tik dalintis žiniomis, bet ir įkvėpti gyventi lėčiau, sąmoningiau, arčiau žemės.

0 komentarų

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas