Naujas agurkinės sriubos veidas: kulinarijos ekspertės vasaros receptas su vos pasūdytais agurkais stebina

Lina Snarskienė , 2025-07-05, 14:54
0
Naujas agurkinės sriubos veidas: kulinarijos ekspertės vasaros receptas su vos pasūdytais agurkais stebina

Karštomis vasaros dienomis norisi lengvų, bet vis tiek sočių patiekalų. Sunkesnės sriubos ar mėsos troškiniai nevilioja – kūnas prašo šviežumo, gaivos ir lengvumo. Būtent tokia yra agurkinė sriuba pagal kulinarijos ekspertę, kuri vietoj įprastų raugintų agurkų naudoja vos pasūdytus – švelnesnio skonio, ne tokie rūgštūs, bet vis tiek labai kvapnūs.

Šis receptas puikiai tinka vasaros pietums ar vakarienei. Sriuba nėra riebi, paruošiama greitai, o net ir kitą dieną išliks tokia pat gardi. Jos paslaptis – švelniai apdorotos daržovės ir tobulas skonių balansas. Net skeptikai, kurie nėra šios sriubos gerbėjai, lieka nustebę.

Tai ne tik sezoninis patiekalas, bet ir puiki alternatyva klasikinei agurkinei – viskas subtiliau, švelniau, o rezultatas pranoksta lūkesčius. Kaip ją pasigaminti? Viskas gana paprasta, o ingredientai – prieinami kiekvienai virtuvei.

Reikalingi ingredientai šiai sriubai

  • 0,5 svogūno;
  • 1,25 l vandens;
  • 1 lauro lapas;
  • 1 šaukštas sviesto;
  • 1 petražolės šaknis;
  • 125 ml skysčio nuo sūdytų agurkų;
  • 150 ml riebios grietinėlės;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 2 kvapieji pipirai;
  • 4 vidutinio dydžio bulvės;
  • 5 lengvai sūdyti agurkai;
  • nedidelis gabalėlis saliero šaknies;
  • mažas pundelis šviežių krapų;
  • druska ir pipirai – pagal skonį.

Kaip gaminti šią agurkinę sriubą žingsnis po žingsnio

Pirmiausia svogūnas smulkiai supjaustomas ir pakepinamas svieste, kol taps permatomas. Tuo metu salieras, petražolės šaknis ir bulvės nulupami, susmulkinami – bulvės paliekamos stambesniais gabaliukais. Viskas sudedama į puodą prie svogūno.

Į puodą taip pat dedami smulkinti česnakai, įpilama vandens. Pridėkite kvapiųjų pipirų, lauro lapą ir truputį druskos. Virkite, kol daržovės suminkštės. Kai jos bus paruoštos – nukoškite, o bulves supjaustykite mažesniais gabaliukais ir grąžinkite į sriubą.

Silpnai sūdyti agurkai supjaustomi plonais griežinėliais (geriausia naudoti daržovių tarką) ir dedami į puodą. Viską pavirkite dar kelias minutes. Tuomet po truputį įpilkite skysčio nuo agurkų, paragaukite, kad nepadaugintumėte.

Grietinėlė pašildoma atskirai, į ją įmaišoma šiek tiek karštos sriubos – taip ji užgrūdinama ir nebesutrauks. Tada lėtai pilama į puodą. Viską trumpai užvirkite. Galiausiai suberkite smulkintus krapus. Jei norisi papildomo gaivumo – papuoškite ridikėliais.

Kodėl ši sriuba verta dėmesio vasarą

Kulinarijos ekspertės pasirinktas receptas puikiai atspindi tai, kaip galima transformuoti klasikinį patiekalą į kažką naujo ir gaivaus. Silpnai sūdyti agurkai suteikia švelnų rūgštingumą, daržovės suteikia sotumo, o grietinėlė – švelnumo.

Ši sriuba net ir be mėsos yra maistinga, o gaminant lieka mažiau riebalų ir sunkumo pojūčio. Ji tinka tiek vaikams, tiek suaugusiems, o jei norisi – ją galima šaldyti ir valgyti kitą dieną.

Rekomenduojame perskaityti ir šiuos tekstus:

Temos: Receptai

Pasidalinkite šiuo įrašu

Ar patiko šis įrašas?
 

0 komentarų

Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!

Prašome prisijungti

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas