Prisijunkite
Prisijunkite
Karštomis vasaros dienomis norisi lengvų, bet vis tiek sočių patiekalų. Sunkesnės sriubos ar mėsos troškiniai nevilioja – kūnas prašo šviežumo, gaivos ir lengvumo. Būtent tokia yra agurkinė sriuba pagal kulinarijos ekspertę, kuri vietoj įprastų raugintų agurkų naudoja vos pasūdytus – švelnesnio skonio, ne tokie rūgštūs, bet vis tiek labai kvapnūs.
Šis receptas puikiai tinka vasaros pietums ar vakarienei. Sriuba nėra riebi, paruošiama greitai, o net ir kitą dieną išliks tokia pat gardi. Jos paslaptis – švelniai apdorotos daržovės ir tobulas skonių balansas. Net skeptikai, kurie nėra šios sriubos gerbėjai, lieka nustebę.
Tai ne tik sezoninis patiekalas, bet ir puiki alternatyva klasikinei agurkinei – viskas subtiliau, švelniau, o rezultatas pranoksta lūkesčius. Kaip ją pasigaminti? Viskas gana paprasta, o ingredientai – prieinami kiekvienai virtuvei.
Reikalingi ingredientai šiai sriubai
Kaip gaminti šią agurkinę sriubą žingsnis po žingsnio
Pirmiausia svogūnas smulkiai supjaustomas ir pakepinamas svieste, kol taps permatomas. Tuo metu salieras, petražolės šaknis ir bulvės nulupami, susmulkinami – bulvės paliekamos stambesniais gabaliukais. Viskas sudedama į puodą prie svogūno.
Į puodą taip pat dedami smulkinti česnakai, įpilama vandens. Pridėkite kvapiųjų pipirų, lauro lapą ir truputį druskos. Virkite, kol daržovės suminkštės. Kai jos bus paruoštos – nukoškite, o bulves supjaustykite mažesniais gabaliukais ir grąžinkite į sriubą.
Silpnai sūdyti agurkai supjaustomi plonais griežinėliais (geriausia naudoti daržovių tarką) ir dedami į puodą. Viską pavirkite dar kelias minutes. Tuomet po truputį įpilkite skysčio nuo agurkų, paragaukite, kad nepadaugintumėte.
Grietinėlė pašildoma atskirai, į ją įmaišoma šiek tiek karštos sriubos – taip ji užgrūdinama ir nebesutrauks. Tada lėtai pilama į puodą. Viską trumpai užvirkite. Galiausiai suberkite smulkintus krapus. Jei norisi papildomo gaivumo – papuoškite ridikėliais.
Kodėl ši sriuba verta dėmesio vasarą
Kulinarijos ekspertės pasirinktas receptas puikiai atspindi tai, kaip galima transformuoti klasikinį patiekalą į kažką naujo ir gaivaus. Silpnai sūdyti agurkai suteikia švelnų rūgštingumą, daržovės suteikia sotumo, o grietinėlė – švelnumo.
Ši sriuba net ir be mėsos yra maistinga, o gaminant lieka mažiau riebalų ir sunkumo pojūčio. Ji tinka tiek vaikams, tiek suaugusiems, o jei norisi – ją galima šaldyti ir valgyti kitą dieną.
0 komentarų
Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!
Prašome prisijungti