Prisijunkite
Prisijunkite
Kiekviena šeima turi firminių receptų, kurie gelbsti, kai laukia vakarienė su draugais, tačiau visuomet smagu išbandyti kažką naujo. Jei anksčiau grilinote mėsos kepsnius – verta paruošti žuvį ant grotelių: ji iškeps labai greitai, o skonis bus tikrai kitoks, nei gamintos keptuvėje ar orkaitėje.
Taip pat vertėtų nepamiršti, kad dabar – pats trešnių pikas, tad prie pagrindinio patiekalo būtinai pasiruoškite ir gaivų desertą. Tuo labiau, kad iki liepos 7 d. „Rimi“ prekybos centruose taikoma nuolaida tiek doradoms, tiek visų mėgstamoms uogoms.
Retas laikomės mitybos rekomendacijų ir žuvį valgome porą kartų per savaitę, tad ja pasigardžiuoti vertėtų bent savaitgaliais. Mėsos technologas Vidas Nadzeika sako, kad ne taip seniai išpopuliarėjusi pusiau riebi Viduržemio jūros žuvis dorada laikoma viena iš rafinuotų žuvų. Tokią švelnaus skonio ir aromato žuvį reikėtų marinuoti kuo paprasčiau, kad aštrus marinatas neužgožtų subtilaus skonio.
„Doradai pamarinuoti tiks įprasti prieskoniai ir priedai: aliejus, druska, pipirai, citrinos sultys bei rozmarinai. Žuvį galima kepti su druska, ant grotelių bei troškinti garuose. Dorados garnyrui puikiai tinka šviežios salotos arba grilintos daržovės, prie jų galima naudoti švelnų jogurto pagrindo padažą su krapais ir šviežiais agurkais“, – rekomenduoja „Rimi“ atstovas.
Prieš dedant žuvį ant grilio jis pataria ją pusvalandžiui išimti iš šaldytuvo, nuvalyti ir nusausinti virtuviniu popieriumi. Taip ant žuvies liks mažiau skysčio ir ji neprilips prie grotelių. Be to, geriausia kepti visą žuvį su galva ir uodega – tai bene geriausias būdas mėgautis traškia, sūria oda ir sultinga, švelnia jos mėsa.
Dabar – pirmųjų šviežių lietuviškų bulvių sezonas, tad grilintos prie žuvies jos bus puikus garnyras. V. Nadzeika sako, kad bulves su visa plona odele galima supjaustyti ilgomis plonomis juostelėmis, patepti jas aliejumi, užberti prieskonių ir dėti ant grotelių. „Juosteles ar bulvių skilteles keliolika minučių reikėtų kepti ant vidutinės kaitros, kol taps minkštos. Galima kepti ir maždaug 10 minučių apvirtas bulves: taip jas paruošite dar greičiau. Apvirę jas nusausinkite, apibarstykite mėgstamais prieskoniais, o jei įvyniosite į foliją, jau po 5–10 minučių mėgausitės skaniomis bulvėmis“, – pataria ekspertas.
Trešnės – ir desertams, ir salotoms
Atsivalgę žvilgančių tamsiai raudonų trešnių, galime pasitelkti fantaziją ir jas panaudoti patiems įvairiausiems patiekalams: keksiukų ir pyragų įdarams, desertams, vaisių salotoms – ir ne tik. Trešnės puikiai papildys bolivinės balandos salotas su riešutais ir raudonaisiais svogūnais, derės su žalialapėmis salotomis ir agurkais. Jos puikios su brandintais sūriais, taip pat paskanina padažus prie mėsos.
Pasak „Rimi Lietuva“ rinkodaros ir viešųjų ryšių skyriaus vadovės Dalios Čenkienės, birželio ir rugpjūčio mėnesiais – pats trešnių sezonas.
Ji primena, kad taip pat iki liepos 7 dienos neskrostoms auksaspalvėms doradoms su galvomis taikoma 36 proc. nuolaida, o šviežioms bulvėms „Spunta“ – 40 proc. nuolaida. Gerokai pigiau (su 32 proc. nuolaida) kainuos ir trešnės.
Norint pigiau apsipirkti kasdien, padės tikslus pirkinių krepšelio planavimas, akcijų sekimas bei „Mano Rimi“ lojalumo programa. Jos dalyviai kiekvieną savaitę gali naudotis įvairiais kuponais, „Mano šeimai“ skirtais pasiūlymais, o pirmadieniais senjorai gali apsipirkti pigiau. O visas liepos mėnuo skelbiamas „Laimės mėnesiu“, nes sukant laimės ratą kasdien galima laimėti dar vieną nuolaidą.
„Rimi“ siūlo savaitgalio vakarienei išsikepti doradą, o prie jų pasigaminti pyragą su trešnėmis ir maskarpone – toks vasariškas desertas patiks visiems – nuo mažiausio iki didžiausio. Vėliau trešnes galėsite keisti vyšniomis ar kitomis uogomis.
Kepta dorada su daržovėmis ir petražolių padažu
Žuviai reikės:
Garnyrui reikės:
Kaip gaminti:
Pyragas su trešnėmis ir maskarpone
Pyragui reikės:
Kaip gaminti:
Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 170 °C. Kepkite 40-50 min.
0 komentarų
Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!
Prašome prisijungti