Šis nuostabus pyragas su braškėmis ir šokoladu verčia pamiršti žele, skonis pranoksta lūkesčius

Paskelbė Lina Snarskienė
Paskelbta

Šis nuostabus pyragas su braškėmis ir šokoladu verčia pamiršti žele, skonis pranoksta lūkesčius

Vasara be braškių? Sunku įsivaizduoti. O jei dar galima jų skonį įamžinti deserte, kurį visi norės kartoti — tuo geriau. Šis šaltas sūrio pyragas su braškėmis atrodo lyg iš konditerijos vitrinos, o skonis — dar geresnis.

Kol braškių sezonastik įsibėgėja, tikrai verta išnaudoti kiekvieną uogą. Vietoj eilinio pyrago su želė verta išmėginti šiek tiek kitokį variantą. Šis receptas ne tik paprastas, bet ir suteikia galimybę improvizuoti — rezultatas nustebins net tuos, kurie paprastai skeptiškai žiūri į šaltus desertus.

Tad siūlau pasiraitoti rankoves, pasiruošti formą ir pasilepinti: štai kaip pagaminti nekeptą sūrio pyragą su braškėmis ir šokoladu. Vien vaizdas vilioja, o ką jau kalbėti apie skonį.

Ką reikės turėti po ranka

Šiam pyragui prireiks visai nedaug: 

  • 500 g varškės (geriausiai drėgnesnė arba galima keisti į maskarponę, ricottą);
  • 300 ml 30 proc. grietinėlės;
  • 250 g sviestinių sausainių;
  • 200 g braškių;
  • 100 g sviesto;
  • 150 g pieniško šokolado;
  • 2 šaukštelių želatinos;
  • 2 šaukštų cukraus pudros;
  • 2 šaukštų karšto vandens.

Jei norisi, galima drąsiai eksperimentuoti. Vietoj sviesto puikiai tinka kokosų aliejus, o šokoladą galima keisti baltuoju ar juoduoju. Braškių sezonui pasibaigus, jas galima pakeisti mėlynėmis, persikais ar avietėmis.

Žingsnis po žingsnio

Pirmiausia sviestą ištirpinkite mažame puode. Sausainius susmulkinkite blenderiu, supilkite tirpintą sviestą ir viską gerai išmaišykite. Gautą masę paskleiskite kepimo formoje (20 × 20 cm), išklotoje kepimo popieriumi, ir padėkite į šaldytuvą.

Kol pagrindas stingsta, braškes nuplaukite ir palikite nudžiūti. Želatiną ištirpinkite karštame vandenyje, palikite šiek tiek atvėsti. 250 ml grietinėlės plakite iki standžių putų, įberkite cukraus pudros. Kitame inde išsukite varškę, tuomet švelniai įmaišykite plaktą grietinėlę. Supilkite želatiną, gerai išmaišykite, suberkite pusę smulkintų braškių.

Gautą masę pilkite ant sausainių pagrindo. Tuo tarpu likusią grietinėlę (50 ml) pašildykite kartu su susmulkintu šokoladu, kol gausite vientisę masę. Atvėsintą šokoladą užpilkite ant pyrago viršaus, pabarstykite likusiomis braškėmis. Dėkite į šaldytuvą.

Kada ragauti?

Minimalus stingimo laikas — keturios valandos, tačiau jei tik turite galimybę, verta pyragą laikyti šaldytuve per naktį. Taip skoniai dar geriau susijungs, o tekstūra bus tobula.

Šis šaltas sūrio pyragas su braškemis yra puikus pasirinkimas karštoms dienoms ar šventiniam stalui. Paruošti paprasta, o įspūdis garantuotas. Tad pasinaudokite sezono galimybėmis — dar spėsite išbandyti šį receptą!

Temos: Receptai
Ar patiko šis įrašas?
 

Rašau apie sodininkystę, gamtą ir gyvenimą. Tai temos, kurios man artimos širdžiai ir šaknims. Tikiu, kad augalai moko mus kantrybės, cikliškumo ir ryšio su pasauliu, todėl savo tekstais stengiuosi ne tik dalintis žiniomis, bet ir įkvėpti gyventi lėčiau, sąmoningiau, arčiau žemės.

0 komentarų

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas