6 neįtikėtinai gardūs kalėdiniai gėrimai: vaikai prašys dar ir dar, patiks ir suaugusiems

Paskelbė Ina Jonaitienė
Paskelbta

6 neįtikėtinai gardūs kalėdiniai gėrimai: vaikai prašys dar ir dar, patiks ir suaugusiems

Kalėdos – tai džiaugsmo, dovanų dalijimosi ir šeimos susibūrimų metas. Be jaukių švenčių su artimaisiais, Kalėdos būtų tik blankus savo ankstesnio žavesio šešėlis. Daugeliui žmonių kalėdinis šventimas yra šeimos tradicija, kuri dar labiau suartina, kuria gražius prisiminimus ir suteikia, ko laukti kasmet. Tokios tradicijos ypač svarbios vaikams – jos formuoja jų charakterį ir vertybes.

Surengti kalėdinę vakarienę gali būti nelengva – reikia apgalvoti daug dalykų. Žinoma, ant stalo dažnai netrūksta vyno ar kokteilių, tačiau ką pasiūlyti vaikams ir nevartojantiems alkoholio? Jie taip pat nusipelno šventinių, ypatingų gėrimų, paruoštų su tokia pat meile ir fantazija.

Toliau rasite kelias šventiškų, vaikams tinkamų gėrimų idėjas, kurios padės sukurti jaukią, skanią ir įsimintiną kalėdinę atmosferą.

1. Braškinis karštas šokoladas

Nėra nieko malonesnio už namuose sklindantį karšto šokolado kvapą. Šokoladas traukia ne tik savo sodriu aromatu, bet ir vaikystės prisiminimais, kuriuos jis sukelia. Į šį gėrimą įdėjus braškių, gausite itin gardų naminio karšto šokolado receptą.

Jums reikės:

  • braškių tyrės,
  • pieno,
  • baltajam šokoladui skirtų gabalėlių ar plytelės.

Gaminimas:

  1. Į puodą supilkite pieną ir sudėkite baltąjį šokoladą.
  2. Kaitinkite ant silpnos ugnies, vis pamaišydami, kol šokoladas visiškai ištirps.
  3. Įmaišykite braškių tyrę. Jei mėgstate ryškesnį braškių skonį, tyrės dėkite daugiau.
  4. Patiekite karštą. Galite papuošti plakta grietinėle ar šviežiomis braškių riekelėmis.

2. „Cukrinio sausainio“ kava

Visi mėgsta sausainius – tai tarsi traški ir minkšta drobė, ant kurios galima „nutapyti“ pačius įvairiausius skonius. Šiame gėrime puikiai dera kava ir saldus sausainio poskonis – skonis nei per stiprus, nei per saldus.

Jums reikės:

  • šviežiai paruoštos kavos (galite naudoti bet kokį kavos aparatą ar kavinuką),
  • baltųjų šokolado lašelių,
  • vanilinio sirupo,
  • migdolų ekstrakto,
  • plaktos grietinėlės (nebūtina),
  • malto cinamono (papuošimui),
  • mėgstamo cukrinio sausainio.

Gaminimas:

  1. Pakaitinkite grietinėlę ar pieną nedideliame puode.
  2. Suberkite baltąjį šokoladą, įpilkite vanilinio sirupo ir kelis lašus migdolų ekstrakto.
  3. Kaitinkite ant silpnos ugnies, maišydami, kol šokoladas visiškai ištirps ir gausite vientisą kreminį mišinį.
  4. Į puodelį įpilkite šviežiai pagamintos kavos.
  5. Supilkite paruoštą „sausainio“ kremą.
  6. Ant viršaus užpurkškite plaktos grietinėlės ir apibarstykite žiupsneliu cinamono.
  7. Patiekite su cukriniu sausainiu – juo galima pamaišyti kavą ar tiesiog užkąsti.

Šis gėrimas ypač tinka, kai vaišinate didesnę kompaniją – kreminio mišinio galima pasiruošti daugiau ir laikyti šaldytuve.

3. Šaldytas gervuogių kokteilis (smūtis)

Švenčių stalui pravers ir sveikesnis pasirinkimas. Šaldytas gervuogių smūtis – gaivus, saldžiarūgštis ir maistingas gėrimas, kuriuo mėgausis visa šeima. Jame dera gervuogės, bananas, imbieras ir granatų sultys.

Jums reikės:

  • šaldytų gervuogių,
  • banano,
  • šviežio arba cukruoto stiebinio imbiero,
  • granatų sulčių,
  • keleto ledo kubelių.

Gaminimas:

  1. Į trintuvę sudėkite šaldytas gervuoges, smulkintą bananą, šiek tiek stiebinio imbiero ir užpilkite granatų sultimis.
  2. Įmeskite keletą ledo kubelių.
  3. Plakite, kol tekstūra taps norimo tirštumo ir glotnumo.
  4. Patiekite atšaldytą. Papuoškite čiobrelio šakele ir užšaldyta gervuoge.

Jei mėgstate itin šaltus gėrimus, paruoštą smūtį galite trumpam palaikyti šaldytuve.

4. Meduolinis latte

Per Kalėdas niekas taip neprimena švenčių, kaip imbiero ir meduolių kvapas. Saldus ir kvapnus meduolinis latte su prieskoniais ir plakta grietinėle – puikus pasirinkimas tiek vaikams (be kavos), tiek suaugusiesiems (su espreso).

Jums reikės:

  • malto imbiero,
  • cinamono,
  • malto muskato riešuto,
  • cukraus,
  • vanilinio ekstrakto,
  • pieno,
  • (nebūtina) espreso kavos,
  • plaktos grietinėlės,
  • mini meduolinio sausainio papuošimui.

Gaminimas:

  1. Dubenyje sumaišykite maltą imbierą, cinamoną, maltą muskatą, cukrų ir kelis lašus vanilinio ekstrakto.
  2. Mišinį supilkite į puodą, užpilkite pienu ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps. Neužvirinkite.
  3. Jei ruošiate su kava, į puodelį įpilkite (vieną ar du) espreso šotus.
  4. Ant viršaus užpilkite meduolinio pieno mišinį.
  5. Papuoškite plakta grietinėle ir mini meduoliniu sausainiu.

5. Arbata „Sweet Adeline“ su granatų sultimis

Pasigaminti išskirtinį arbatos gėrimą visai nesudėtinga. „Sweet Adeline“ – šildanti, jauki ir kvapni arbata, idealiai tinkanti šaltiems žiemos vakarams. Ji gaminama iš juodosios arbatos su apelsinų prieskoniais, šviežių granatų sulčių ir naminio cinamono sirupo.

Jums reikės:

  • juodosios arbatos (geriausia – su apelsinų ar kitais citrusiniais prieskoniais),
  • karšto vandens,
  • šviežių granatų sulčių,
  • cinamono sirupo,
  • cinamono lazdelės papuošimui.

Gaminimas:

  1. Į puodelį įpilkite norimą kiekį granatų sulčių ir cinamono sirupo.
  2. Įdėkite juodosios arbatos pakelį ar birią arbatą sietelyje.
  3. Užpilkite karštu (ne verdančiu) vandeniu ir palikite kelioms minutėms pritraukti.
  4. Išimkite arbatą, gėrimą išmaišykite.
  5. Patiekdami papuoškite cinamono lazdele.

6. „Egg Cream“ (be kiaušinio)

Pavadinimas gali klaidinti, tačiau šiame gėrime kiaušinių nėra. Tai klasikinis, itin paprastai paruošiamas gėrimas iš vos trijų ingredientų: pieno, gazuoto vandens ir šokoladinio sirupo.

Jums reikės:

  • šalto pieno,
  • stipriai gazuoto vandens,
  • šokoladinio sirupo.

Gaminimas:

  1. Įdėkite tuščią stiklą į šaldiklį ir palaikykite, kol jis gerai atšals – svarbu, kad stiklinė būtų itin šalta.
  2. Į atšaldytą stiklinę iki pusės įpilkite šalto pieno.
  3. Atsargiai pilkite gazuotą vandenį, kol susidariusi balta puta pasieks stiklinės viršų.
  4. Atsargiai įpilkite šokoladinio sirupo ir trumpai pamaišykite taip, kad dalis sirupo liktų stiklinės apačioje, o gėrimas įgautų sluoksniuotą, kreminę išvaizdą.

Šį gėrimą geriausia ragauti iš karto, kol puta dar tiršta ir gaivi.

Pasitelkę šiuos paprastus, bet šventiškus receptus, lengvai nustebinsite ir mažuosius, ir suaugusiuosius svečius – jūsų kalėdinė šventė bus jauki, gardi ir kupina gražių prisiminimų.

Temos: Kalėdos
Ar patiko šis įrašas?
 

Rašydama apie astrologiją ir gyvenimo naujienas, siekiu kurti turinį, kuris įkvepia, guodžia ir priverčia susimąstyti. Mano tekstuose susilieja meilė žvaigždėms, domėjimasis žmogaus vidiniu pasauliu ir noras dalintis įžvalgomis apie kasdienybę, tiek dangišką, tiek žemišką.

0 komentarų

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas