Salotos, kurios pakeis jūsų požiūrį į vištieną: šis mango ir avokado derinys yra tiesiog tobulas

Paskelbė Lina Snarskienė
Paskelbta

Salotos, kurios pakeis jūsų požiūrį į vištieną: šis mango ir avokado derinys yra tiesiog tobulas

Rudens metas nereiškia, kad salotos turi būti nuobodžios ar sunkios. Atvirkščiai – tai puikus laikas išbandyti gaivius, spalvingus ir maistingus derinius, kurie sušildo ne tik kūną, bet ir pakelia nuotaiką. Šis salotas su vištiena, mango ir avokadu – būtent toks pasirinkimas. Jis tobulas tiek lengvai vakarienei, tiek pietums darbe ar net svečiams nustebinti.

Skonio derinys šiame recepte yra ypatingas: sultinga vištiena, saldžiarūgštis mango ir švelnus, kreminis avokadas susijungia į harmoniją, kurią papildo sultingi vyšniniai pomidorai ir traškūs sėklų akcentai. Tai ne tik skonio šventė, bet ir puikus pasirinkimas virškinimui bei imunitetui stiprinti.

Dar vienas šio recepto privalumas – paprastumas. Nereikia nei ypatingų įgūdžių, nei daug laiko. Vos keli žingsniai ir salotos jau ant stalo. Tokie patiekalai – tikras atradimas tiems, kurie nori maitintis sveikai ir skaniai be didelio vargo.

Reikalingi ingredientai

Salotoms:

  • 1 virta vištienos krūtinėlė
  • 2 prinokę avokadai
  • 2 prinokę mangai
  • 150 g vyšninių pomidorų
  • šaukštas sezamo sėklų
  • šaukštas moliūgų sėklų

Užpilui:

  • sultys iš 1 apelsino
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelis džiovintų čili dribsnių

Pirmiausia reikėtų susmulkinti vištienos krūtinėlę – galima pjaustyti šiaudeliais, kubeliais arba tiesiog suplėšyti pirštais. Panašiai supjaustykite ir vyšninius pomidorus – per pusę arba į ketvirčius, jei didesni.

Tuomet pasirūpinkite mango ir avokadu. Vaisius nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Jei mango labai prinokęs, jį galima šiek tiek atvėsinti šaldytuve, kad būtų tvirtesnis.

Kai visi ingredientai paruošti, sudėkite juos į didelę salotinę ar serviravimo dubenį. Apibarstykite sezamo bei moliūgų sėklomis – jos suteiks tekstūros ir papildomo maistingumo.

Gaivus ir aitrus užpilas

Apelsinų sultys, alyvuogių aliejus ir čili dribsniai – tai klasikinis trio, kuris puikiai papildo salotų komponentus. Viską gerai sumaišykite mažame inde, kol gausite vientisą užpilą.

Gautu užpilu tolygiai apšlakstykite salotas ir švelniai, bet kruopščiai išmaišykite. Skoniai turi susilieti, bet svarbu nesutrinti ingredientų.

Kodėl šios salotos taps mėgstamiausiomis

Šios salotos ne tik atrodo spalvingai ir šventiškai, bet ir puikiai dera su įvairiais kitais patiekalais. Jas galima patiekti su pilno grūdo skrebučiais, šalia keptų daržovių ar tiesiog kaip savarankišką patiekalą.

Jos tinka tiek pietų dėžutei, tiek rudens iškylai parke ar net šventiniam stalui. Lengvos, bet sotesnės nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio – tai tobulas balansas tarp skonio, tekstūros ir maistinės vertės.

Be to, šio patiekalo sudėtis leidžia laisvai keisti ingredientus pagal sezoną ar turimą šaldytuvo turinį. Pavyzdžiui, jei neturite mango – puikiai tiks persimonas ar net kriaušė.

Štai taip vienas paprastas receptas tampa universaliu sprendimu įvairioms progoms ir nuotaikoms. Išbandžius šį salotų variantą, norėsis prie jo grįžti dar ne kartą – tiek rudenį, tiek kitais metų laikais.

Temos: Receptai
Ar patiko šis įrašas?
 

Rašau apie sodininkystę, gamtą ir gyvenimą. Tai temos, kurios man artimos širdžiai ir šaknims. Tikiu, kad augalai moko mus kantrybės, cikliškumo ir ryšio su pasauliu, todėl savo tekstais stengiuosi ne tik dalintis žiniomis, bet ir įkvėpti gyventi lėčiau, sąmoningiau, arčiau žemės.

0 komentarų

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas