Skaniau jau nesugalvosi: dėl šių cukinijų suktinukų jūsų pietūs taps mėgstamiausiu dienos ritualu

Paskelbė Lina Snarskienė
Paskelbta

Skaniau jau nesugalvosi: dėl šių cukinijų suktinukų jūsų pietūs taps mėgstamiausiu dienos ritualu

Ruduo puikus metas, kai sodai ir daržai dovanoja gausų derlių, o ypač gausiai džiugina cukinijos. Šios daržovės dažnai kaupiasi virtuvėje dėžėmis, todėl tenka ieškoti naujų būdų joms gardžiai ir paprastai sunaudoti. Vienas iš puikių rudens atradimų – cukinijų suktinukai su sūrio įdaru, kurie ne tik lengvai paruošiami, bet ir maloniai nustebina švelniu skoniu bei mažu kaloringumu.

Ši daržovė dažnai būna neįvertinta, bet tik todėl, kad trūksta įkvėpimo jos paruošimui. Tuo tarpu šis patiekalas puikiai atskleidžia cukinijos potencialą. Ji tampa pagrindiniu herojumi, o sūrio ir pomidorų įdaras – subtiliu skonio akcentu. Be to, viską paruošti galima per valandą, todėl receptas tiks tiek savaitgalio pietums, tiek greitiems darbo dienos pietums.

Šiuos suktinukus įvertins ir tie, kas skaičiuoja kalorijas, ir tie, kas tiesiog nori pamaloninti save kažkuo gardžiu. Kadangi patiekale gausu daržovių, baltymų iš sūrio ir mažai miltų, jis puikiai tiks ir laikantis subalansuotos mitybos.

Ingredientai sultingiems cukinijų suktinukams

Pagrindui reikės:

  • 2 cukinijų
  • 4 kiaušinių
  • 4 valgomųjų šaukštų miltų su kaupu
  • 1 arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos

Įdarui prireiks:

  • 200 g kieto fermentinio sūrio
  • 1 lydyto sūrelio
  • 2 valgomųjų šaukštų grietinės
  • 1-2 skiltelių česnako
  • krapų arba kitų mėgstamų žalumynų
  • 2 vidutinių pomidorų

Pirmiausia reikėtų pasiruošti pagrindinius ingredientus. Cukinijas reikia supjaustyti išilgai griežinėliais – jie neturėtų būti per stori, kad būtų galima lengvai susukti, bet ir ne per ploni, kad nesutrūkinėtų kepant. Pabarstykite juos druska ir palikite dešimčiai minučių, kad išsiskirtų skysčiai – taip kepdami išvengsite perteklinės drėgmės.

Kol cukinijos ilsisi, pasiruoškite du dubenėlius. Viename plakite kiaušinius, kitame sumaišykite miltus su rūkytos paprikos prieskoniu. Šis žingsnis yra būtinas – paprika suteikia švelnaus dūmo aromato, kuris puikiai dera su daržovių ir sūrio skoniu.

Tada kiekvieną cukinijos juostelę iš pradžių apvoliokite miltų mišinyje, tuomet – kiaušinyje. Kepkite keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus, kol griežinėliai gražiai apskrus iš abiejų pusių. Iškepusius gabaliukus dėkite ant popierinio rankšluosčio – taip pašalinsite riebalų perteklių.

Kaip paruošti švelnų ir aromatingą įdarą

Sūrio įdaras šiame recepte atlieka pagrindinį skonio vaidmenį. Į dubenį sudėkite smulkintą fermentinį sūrį, tarkuotą lydytą sūrelį, grietinę, smulkintą česnaką ir krapus. Gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė. Jei norite dar švelnesnio skonio, galite pridėti šlakelį citrinos sulčių ar trupučio šviežiai maltų pipirų.

Kai keptos cukinijos ir įdaras jau paruošti, metas formuoti suktinukus. Ant kiekvieno cukinijos gabalėlio dėkite šaukštelį įdaro, virš jo – ploną griežinėlį pomidoro ir švelniai susukite. Jei reikia, galite susegti dantų krapštuku, kad forma išliktų tvirta.

Tobulas sprendimas tiek pietums, tiek vakarienei

Šiuos cukinijų suktinukus galite patiekti tiek šiltus, tiek šaltus. Jie puikiai tinka kaip lengvas pagrindinis patiekalas ar netgi kaip užkandis svečių stalui. Taip pat puikiai dera su šviežiomis salotomis, jogurtiniu padažu ar net šaltu jogurtu su krapais.

Dėl mažo kaloringumo, šviežių ingredientų ir paprasto paruošimo tai taps vienu universaliausių receptų jūsų virtuvėje. Be to, skonis tikrai nustebins ne vieną – net tuos, kurie į cukinijas iki šiol žiūrėjo atsargiai.

Bendras paruošimo laikas – apie vieną valandą, o rezultatas tikrai vertas kiekvienos minutės. Tai patiekalas, kuris sujungia sveiką mitybą su malonumu valgyti. Ir viskas – be didelių pastangų.

Temos: Receptai
Ar patiko šis įrašas?
 

Rašau apie sodininkystę, gamtą ir gyvenimą. Tai temos, kurios man artimos širdžiai ir šaknims. Tikiu, kad augalai moko mus kantrybės, cikliškumo ir ryšio su pasauliu, todėl savo tekstais stengiuosi ne tik dalintis žiniomis, bet ir įkvėpti gyventi lėčiau, sąmoningiau, arčiau žemės.

0 komentarų

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas