Prisijunkite
Prisijunkite
Blynai dažnai siejami su spragsinčia keptuve, aliejaus kvapu ir ilgais valandomis prie viryklės. Tačiau šiandien vis daugiau žmonių ieško greitesnių ir švaresnių sprendimų, ypač kai reikia pasigaminti ką nors greito, neapkraunant virtuvės indų kalnu. Tokiais atvejais mikrobangų krosnelė tampa tikru išsigelbėjimu.
Pasirodo, kad šis prietaisas geba daugiau nei tik šildyti sriubą ar tirpdyti šokoladą. Tinkamai paruoštas blyno mišinys, užteptas ant plokščio paviršiaus, per kelias minutes tampa paruoštu valgiui. Tai patogu, kai virtuvės sąlygos ribotos, o rezultatas yra pakankamai geras net ir reikliems valgytojams.
Toks paruošimo būdas ypač pravers studentams, gyvenantiems be tradicinės viryklės, ar tiems, kurie tiesiog neturi laiko kepti keptuvėje. Ir svarbiausia – jokių riebalų, jokių prikepusių paviršių, jokių papildomų indų.
Kaip veikia blynai iš mikrobangės?
Nors mikrobangų krosnelė stovi kone kiekvienuose namuose, retas išdrįsta joje gaminti ką nors daugiau nei pusryčių avižinę košę ar pašildytą picą. Tačiau jos galimybės leidžia daug daugiau – pavyzdžiui, iškepti minkštą, lengvai lankstomą blyną be keptuvės.
Visa esmė – blyno tešla, kuri mikrobangų bangų pagalba pakankamai greitai susiformuoja į vienodą ploną sluoksnį. Reikia tik sumaišyti ingredientus viename dubenyje, užpilti ant lėkštės, išlyginti ir leisti aparatui atlikti savo darbą. Po dviejų ar trijų minučių – jau galima valgyti.
Tokiu būdu iškepti blynai yra kiek kitokie nei įprasti keptuvėje – jie neturi apskrudusių kraštų, tačiau yra minkštesni ir elastingesni. Pridedant šiek tiek kepimo miltelių, galima išgauti lengvą purumą, kuris puikiai dera tiek prie saldžių, tiek prie pikantiškų pagardų.
Greita, švaru ir be aliejaus
Keptuvės naudojimas dažnai reikalauja ne tik laiko, bet ir papildomų rūpesčių – reikia prižiūrėti temperatūrą, nuolat stebėti, ar niekas neprisvilo, o paskui ilgai valyti riebalus. Naudojant mikrobangų krosnelę, šių rūpesčių nelieka.
Nereikia nė lašo aliejaus, todėl blynai tampa mažiau kaloringi. Tai aktualu tiems, kurie stebi savo mitybą, bet nenori atsisakyti mėgstamų skonių. Be to, šis būdas generuoja mažiau šilumos virtuvėje, o tai ypač aktualu vasarą. Ir galiausiai – jokio kepsninės garso, jokio prikepusio dugno.
Gaminimas trunka vos kelias minutes, o rezultatas išlieka skanus net atvėsęs. Toks blynas puikiai tinka įsidėti į pietų dėžutę – nesubyra, nepraranda formos ir gali būti valgytas net be papildomo šildymo.
Kaip pasigaminti blynus mikrobangėje?
Reikės:
Pirmiausia dubenyje sumaišomi miltai, kepimo milteliai ir druska. Tuomet įmušamas kiaušinis, supilamas pienas ir viskas išmaišoma. Vandenį reikia pilti palaipsniui, kol masė taps vientisa, be gumulėlių, šiek tiek skystesnės konsistencijos. Tešla turi subręsti, todėl ją verta palikti kelioms minutėms.
Toliau reikės tik plokščios, švarios lėkštės (arba karščiui atsparaus indo). Ant jos pilama dalis tešlos, paskleidžiama tolygiai, vengiant skylučių. Mikrobangė nustatoma 700-800 vatų galingumu ir įjungiama 2-3 minutėms. Kai paviršius pasidaro sausas ir blynas aiškiai sustandėja – jis paruoštas.
Belieka atsargiai nuimti blyną, padėti ant kitos lėkštės ar grotelių, kad nepriliptų, ir kartoti viską su likusia tešla.
Kas toliau? Ką pridėti prie blyno?
Tokie blynai puikiai tinka su įvairiais priedais. Jie neutralūs skonio, todėl galima rinktis ir saldžius pagardus (uogienę, vaisius, jogurtą), ir sūrius įdarus (sūris, daržovės, kiaušiniai ar net mėsos gabalėliai). Taip pat puikiai tinka vaikams – be keptuvės, be riebalų, saugu ir greita.
Jeigu norisi šiek tiek eksperimento, galima į tešlą įmaišyti cinamono, vanilės arba smulkintų daržovių – tai suteiks papildomo skonio. Vienintelis ribojimas – fantazija ir tai, kas tuo metu yra šaldytuve.
Šis būdas įrodo, kad mikrobangų krosnelė gali tapti visavertišku pagalbininku virtuvėje, o ne tik įrenginiu likučiams šildyti. Blynai be keptuvės yra puikus pavyzdys, kaip iš mažo prietaiso išspausti didelę naudą. Ir jei norisi greitai, be vargo ir be aliejaus – verta išbandyti jau šiandien.
0 komentarų
Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!
Prašome prisijungti