Tai privalu išbandyti: tobulo naminių ledų receptas iš trijų ingredientų ir skanesni nei parduotuviniai

Lina Snarskienė , 2025-07-12, 19:54
0
Tai privalu išbandyti: tobulo naminių ledų receptas iš trijų ingredientų ir skanesni nei parduotuviniai

Naminiai ledai dažnai primena vasaros vaikystės akimirkas, kai visas skonis slypėjo ne dirbtiniuose prieduose, o paprastuose, namuose randamuose produktuose. Šiandien daugelis vėl atsigręžia į natūralumą: nori žinoti, ką deda į burną, ir išvengti nereikalingų E raidžių etiketėse. Štai kodėl vis daugiau žmonių išbando receptus, kuriems nereikia nei brangių įrenginių, nei specialių gaminimo žinių.

Ledų gamyba namuose gali pasirodyti kaip užduotis, reikalaujanti laiko ar pastangų, tačiau šis receptas viską supaprastina. Vos trys pagrindiniai ingredientai, jokių tirpiklių ar stabilizatorių – tik tai, ką ir taip turite virtuvėje. Jūsų pastangos atsipirks pirmu šaukštu, nes šie ledai tirpsta burnoje, o jų skonis prilygsta ar net lenkia daugelį parduotuvinių variantų.

Dar vienas svarbus dalykas – šį desertą drąsiai galima duoti vaikams. Jokio konservantų kiekio, jokio perteklinio saldumo ar kvapiųjų medžiagų. Tai tikra alternatyva pramoniniams saldumynams – skani, sveikesnė ir be jokių paslaptingų sudedamųjų dalių. Ir svarbiausia – juos galima pasigaminti kada tik panorėjus.

Ko reikės?

    •    900 ml pieno;

    •    250 g cukraus;

    •    6 kiaušiniai.

  • 10 gramų vanilinio cukraus, jei norisi klasikinio skonio.

Kaip gaminti – žingsnis po žingsnio

Pradėkite nuo to, kad atskirkite trynius nuo baltymų. Į trynius supilkite pieną ir vieną šaukštą cukraus. Visą masę iš karto maišykite ir dėkite ant nedidelės kaitros. Virkite tol, kol šiek tiek sutirštės – tai turėtų trukti apie keturias minutes. Nuolat maišykite, kad masė neprisviltų.

Tuo metu pasiruoškite garų vonelę – nedideliame puode užvirkite šiek tiek vandens. Į atskirą dubenį sudėkite baltymus ir likusį cukrų, lengvai paplakite šluotele. Dubenį su mase padėkite virš garų ir nuolat maišykite apie penkias minutes – baltymai turi sušilti, bet neužvirti.

Kai tik masė bus pakankamai šilta, nukelkite nuo garų ir plakite mikseriu didžiausiu greičiu, kol gausite šviesią, purią ir standžią masę – tai užtruks vos kelias minutes.

Paskutiniai žingsniai – šaldymas ir kantrybė

Dabar belieka sumaišyti abi mases, trynių ir baltymų, į vieną vientisą tekstūrą. Jei norite papildomo skonio, galite tuo metu įberti vanilinio cukraus. Gerai viską išmaišykite ir supilkite į indą, tinkamą šaldymui.

Ledus laikykite šaldiklyje bent tris valandas – svarbu, kad jie visiškai sustingtų. Jei norisi tolygesnės tekstūros, kas valandą permaišykite ledus šaukštu ar šakute.

Rezultatas – tirpstantis desertas be jokių „E“

Šie naminiai ledai turi švelnią, šiek tiek primenančią plaktą grietinėlę konsistenciją. Jie ne tik skanūs, bet ir saugūs – net ir mažiems vaikams, nes pagaminti tik iš pieno, kiaušinių ir cukraus. 

Be to, galite juos keisti pagal savo norus: papildyti šokolado gabaliukais, šaldytomis uogomis ar trupučiu kavos. Tobulas pasirinkimas šiltai dienai – sveikesnis, pigesnis ir asmeniškesnis nei bet kuris ledas iš parduotuvės.

Rekomenduojame perskaityti ir šiuos tekstus:

Temos: Receptai

Pasidalinkite šiuo įrašu

Ar patiko šis įrašas?
 

0 komentarų

Komentuoti ir diskutuoti gali tik registruoti portalo lankytojai. Kviečiame prisijungti prie mūsų bendruomenės ir prisijungti prie diskusijų!

Prašome prisijungti

Rekomenduojame perskaityti

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas